Uniunea Europeană propune ca, începând din 2022, automobilele să aibă mai multe sisteme care să se ocupe de siguranța rutieră. Sa sugerat că autovehiculele ar trebui echipate cu un sistem care să le împiedice să depășească o anumită viteză.

Limitatoare de viteză pentru echipamentele auto obligatorii?

La 21 februarie, Uniunea Europeană va decide dacă sistemul ISA va fi obligatoriu pentru masina. Ce este el?

Sistemul va utiliza informațiile de pe GPS și apoi va recunoaște ce viteză este în vigoare pe drumul dat. Când conducătorul auto merge prea repede, sistemul va emite o declarație și apoi va frâna mașina în sine. Situația excepțională ar fi valabilă numai pentru depășirea unui alt vehicul.

Se pare că o soluție similară este folosită în mașinile Ford, Volvo sau PSA. Consiliul European pentru Siguranța Rutieră informează că în orașe, între 35 și 75% dintre șoferi depășesc limita de viteză.

În plus față de introducerea unui limitator de viteză în mașini, ar fi instalat și un sistem automat de frânare. O astfel de soluție, conform UE, ar economisi 25 mii vieți. oameni în 2022-2037. Din păcate, există multe voci care spun că odată cu intrarea în vigoare a noilor linii directoare, prețurile mașinilor vor crește.

Sursa: autokult.pl