6 aprilie este ziua în care navigarea în mașină în multe vehicule ar putea da șoferilor multe probleme. Se pare că unele dispozitive tocmai au încetat să mai funcționeze. Știm de ce sa întâmplat asta. Toate prin resetarea numerotării săptămânilor, care are loc o dată la 19 ani.

Modificarea numărătorului de numerotare are loc o dată la fiecare 19 ani. Acesta din urmă a avut loc la 6 aprilie 2019. Atunci când unii navigatori au provocat probleme sau au încetat să mai lucreze. Acesta este un eveniment săptămânal zero de resetare (WNRO) în sistemul GPS prin satelit.

Ministerul Digitizării, citând datele US Naval Observatory, a raportat că problema cu navigația prin GPS nu se va aplica la receptoarele GPS fabricate după 2010. Cei mai în vârstă pot să nu mai funcționeze și vor trebui să fie actualizați în consecință.

Săptămâni de numere

Resetarea numerotării săptămânilor poate fi comparată cu resetarea contorului atunci când numărul ajunge la 99 999. Apoi va apărea pe contor numărul 0. Dispozitivul GPS va afișa informații despre așa numitul Zero săptămână. Se calculează începând cu data de 6 ianuarie 1980. În practică, acest lucru înseamnă că GPS-ul ne va spune că este 1980. Ne întoarcem la timp?

Schimbarea numărătorului săptămânal de numerotare are loc o dată la fiecare 19 ani. Aceasta se referă la datele scrise, în care a fost utilizat un număr de 10 biți. Aceasta înseamnă că contorul săptămânal este un interval de numere de la 0 la 1023.

Ministerul Digitalizării a reamintit, de asemenea, că nu se știe exact cum s-au confruntat exact producătorii de mașini și dispozitivele GPS cu aceste schimbări. Producătorii înșiși, cum ar fi Garmin și TomTom, și-au ținut actualizați utilizatorii actualizați. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor de automobile subliniază faptul că schimbarea numărării săptămânilor nu va avea un impact negativ asupra utilizării navigației montate în mașini.

Sursa: auto-swiat.pl

 
Decodarea numărului VIN