VIN este un cod unic care este atribuit unui anumit vehicul. Prin urmare, nu este fără motiv că decodarea numărului de identificare al mașinii vă permite să verificați astfel de informații despre vehicul ca locul de producție, anul modelului sau tipul de echipament. Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele avantaje ale decodificatorului VIN.

Unde se găsește VIN?

În timp ce găsirea VIN pe certificatul de înmatriculare al vehiculului (caseta „E”) este rapidă, poate fi dificil să localizați acest cod unic în vehicul. Producătorii nu pun întotdeauna codul într-un loc vizibil, multe depind și de modelul și anul mașinii. Dacă vă întrebați unde este VIN într-un vehicul dat, producătorii îl marchează de obicei pe:

• plăcuța de identificare plasată pe parbrizul mașinii,
• peretele frontal,
• arcul roții drept
• stâlpul lateral al șoferului,
• cadru de sprijin la roata din față dreaptă.

 

Decodarea numărului de șasiu  – beneficii?

Decodarea numărului de șasiu vă permite să vedeți trecutul vehiculului. Și, deși auto-verificarea codului VIN poate fi puțin problematică, utilizarea decodorului VIN este rapidă și rapidă. Raportul rezultat al istoricului vehiculului include de obicei informații precum:

• citire recentă a contorului,
• furt potențial al vehiculului,
• reparații majore efectuate
• numărul de proprietari anteriori,
• accidente rutiere în care este posibil să fi fost implicat vehiculul,
• specificații tehnice ale mașinii, cum ar fi capacitatea, locul de producție, anul modelului și versiunea echipamentului.

La achiziționarea unui vehicul uzat, acest lucru permite verificarea datelor furnizate de vânzător. Dar, datorită decodificatorului VIN, vom învăța nu numai parametrii tehnici ai unei mașini date, ci și vom obține informații care pot fi utile în timpul înregistrării și asigurării. Fără îndoială, verificarea numărului VIN facilitează și achiziționarea de piese de schimb pentru vehicul, deoarece acestea sunt deseori specifice fiecărui model de mașină și s-ar putea să nu se potrivească dacă ne uităm doar la data producției, modelul și marca.

Verificarea VIN-ului în mașină

După cum puteți vedea, verificarea VIN pe vehicul poate fi foarte utilă. Nu numai dacă căutăm informații de bază despre mașina pe care o deținem, ci și atunci când cumpărăm o mașină uzată și dorim să îi cunoaștem istoricul înainte de a finaliza tranzacția. Decodarea VIN poate dezvălui dacă vehiculul care vă interesează a fost raportat ca fiind furat, în curs de reparații de service sau dacă a fost retras din trafic. Utilizarea decodificatorului VIN facilitează, de asemenea, determinarea valorii reale a vehiculului. Prin urmare, merită întotdeauna să vă alocați timp pentru a verifica VIN-ul vehiculului pe care doriți să îl cumpărați. Cu atât mai mult, datorită acestui fapt, putem evita supraestimarea valorii mașinii, reparații costisitoare și alte probleme cu vehiculul care pot apărea în viitor.