Decodare VIN

Știți că toate informațiile despre o anumită mașină sunt conținute într-un singur cod? Când cumpărați o mașină, în special „mâna a doua”, ar trebui să verificați unde se află VIN și ce înseamnă literele și numerele individuale din ea. Cu noi, decodarea VIN nu va fi niciodată o problemă pentru dvs.

Ce este VIN?
VIN (numărul de identificare al vehiculului) nu este altceva decât un număr de șasiu. Acesta este un număr individual atribuit de producător pentru fiecare vehicul. Fiecare marcă auto are propriul sistem de codare. Pentru ca decodarea VIN să aibă loc fără probleme, trebuie să cunoașteți câteva reguli pe care le utilizează diferite mărci.

Decodare VIN. În ce constă numărul?
Numărul VIN este format din 17 caractere format din numere și litere. Cu toate acestea, în cod, nu vom găsi litere precum I, O, Q, astfel încât acestea să nu greșească numerele 1 și 0. Decodarea VIN constă din trei secțiuni:

  • VMI- este un identificator mondial de fabricație. Acest cod este format din trei caractere și specifică producătorul vehiculului și regiunea de unde provine vehiculul.
  • VDS- este codul principal al descrierii vehiculului (Secțiunea descriptorului vehiculului) și este format din 6 caractere. Există informații despre tipul de vehicul, șasiu și construcție.
  • VIS – aceasta este secțiunea de detalii a vehiculului (secțiunea Indicator vehicul) Este format din 8 caractere. Întregul cod VIS conține informații despre anul de fabricație, fabrica de producție și numărul de serie.

Unde găsiți numărul VIN
Dacă știm deja cum arată decodarea VIN, atunci rămâne întrebarea unde să căutăm acest număr? Se pare că VIN poate fi localizat în altă parte, în funcție de modelul vehiculului. Cele mai comune locuri pentru a pune numere VIN sunt:

  • Locul în care parbrizul atinge tabloul de bord din partea șoferului
  • În jurul zăvorului ușii
  • Arcul roții drepte
  • Armătură din compartimentul motorului din dreapta
  • Pardoseala din zona scaunului din dreapta
  • Pardoseala din dreapta

Decodarea VIN nu este necesară doar a căuta numărul întregului vehicul. VIN se găsește și în documente precum cartea de servicii și documentul de înregistrare în câmpul E.

Clientul conștient
Mulți cumpărători de mașini folosite adesea nu cred că comercianții și verifică în sine istoricul vehiculului. Ministerul de Interne a permis tuturor șoferilor să verifice istoricul vehiculului online. Nu trebuie decât numărul VIN, numărul de înregistrare și data primei înregistrări. Folosind aceste date, se vor verifica marca, modelul, anul de fabricație, inspecția tehnică curentă și kilometrajul de asigurare. Toate aceste date se vor dovedi cu siguranță utile tuturor cumpărătorilor de mașini folosite.

gaseste-vin.com
Datorită gaseste-vin.com, decodificarea VIN nu a fost niciodată mai ușoară. Site-ul are o bogată bază de date de automobile, unde puteți obține informații despre locația exactă a VIN într-un vehicul într-un mod ușor și accesibil. Vezi singur cât de ușor este.

Numărul VIN este pentru multe persoane un șir de neînțeles de caractere și numere. De fapt, acesta este codul care conține toate informațiile despre mașină. Merită să știți cum arată decodarea VIN și unde se află numărul într-un model de mașină dat

Decodare VIN: