Zilele calde nu sunt doar o oportunitate de odihnă și relaxare în aer liber. În luna mai începe sezonul alergiei, care de multe ori nu ocolește șoferii. Un nas curbat, strănut și ochi roșii pot afecta siguranța la volan. Verificați modul în care alergia afectează conducerea.

Alergia din spatele volanului

Statisticile arată că fiecare al treilea european are alergii. Acest șofer poate fi cauza multor situații periculoase pe șosea. Qatar, strănutul și ochii roșii reduc concentrația din spatele roții. Cum afectează alergia conducerea? Știați că în timpul unui strănut de 100 km / h șoferul depășește aproximativ 20 de metri cu ochii închiși? Alergia poate fi simțită în cel mai puțin așteptat moment. Deci, cum eviți contactul cu alergenii în timp ce conduci?

O masina curata este baza

Interiorul mașinii noastre, tapițeria, covoarele și cabina sunt un habitat pentru alergeni, polen și acarieni. Pacienții care suferă de alergii, care sunt afectați în mod special de perioada de polenizare a gazonului sau care sunt alergici la praf, trebuie să acorde o atenție deosebită curățeniei mașinii.

Cum rămâne cu filtrul de cabină?

Filtrele de polen din mașina dvs. sunt o barieră împotriva alergenilor. Acest filtru special se caracterizează prin utilizarea de materiale cu conținut scăzut de higroscopie și antiseptic. Datorită acestui fapt, puteți fi sigur că toți alergenii vor fi opriți. Pentru ca această soluție să treacă examenul dvs., filtrul trebuie înlocuit în mod regulat. Experții indică faptul că filtrul cabinei ar trebui înlocuit o dată pe an sau după 15 000 km. De asemenea, nu uitați să serviți și să curățați aparatul de aer condiționat în mod regulat.

Nu toate medicamentele sunt potrivite pentru șoferi

Îmbunătățirea numeroaselor alergii în timpul unui atac crescut, de exemplu strănutul și ruperea, aduc antihistaminice. Din păcate, nu toate sunt potrivite pentru șoferi. Unele dintre ele determină o concentrație mai scăzută și provoacă somnolență. Orice persoană care intenționează să ajungă la volan după aceste medicamente trebuie să citească cu atenție prospectul de pe ambalaj. La ce pregătiri aveți nevoie să acordați atenție?

Prima generație antihistaminice

Antichistaminele din prima generație sunt agenți care pot provoca multe activități nedorite care afectează comportamentul la volan. Cel mai adesea, acestea pot provoca tulburări vizuale, oboseală, somnolență, deteriorarea concentrației.

A doua generație antihistaminice

Substanțele din acest grup sunt mai puțin deranjante. Acestea au un impact mult mai mic asupra stării psihofizice. Numai dozele mari sau faza inițială de tratament pot provoca somnolență, de exemplu. Vă reamintim, de asemenea, că este necesar să se acorde atenție faptului că fiecare persoană poate reacționa individual la efectele unui astfel de medicament.

Medicamente pentru răceli

Antihistaminicele nu sunt folosite numai pentru tratarea alergiilor. Multe dintre ele sunt folosite și pentru simptomele la rece. Deci, dacă aveți o răceală și decideți cu privire la un anumit medicament, citiți cu atenție prospectul sau contactați un farmacist care vă va spune dacă puteți să-l luați dacă doriți să conduceți o mașină.

Alergia nu este niciodată plăcută. Stranul si ruperea pot afecta negativ functionarea noastra zilnica. Atunci când alegeți medicamente, verificați modul în care alergia afectează conducerea și aflați totul despre mijloacele pe care le utilizați.

Sursa: www.infor.pl, www.leki.wieszjak.polki.pl