În multe țări, lovirea păsării este considerată un ghicitor, dar căderea păsărilor pe mașină poate avea consecințe grave pentru lac. Din fericire, vehiculele Ford sunt testate în acest sens cu ajutorul excrementelor de păsări artificiale.

Guano-ul sintetic dezvoltat în laborator a fost pregătit cu atâta grijă pentru realism, încât poate reflecta chiar și diferitele diete ale majorității speciilor de păsări din Europa – și deci o aciditate diferită.

Probele pulverizate pe panourile de testare sunt supuse îmbătrânirii în cuptor la 40 ° C, 50 ° C și 60 ° C pentru a simula funcționarea reală a mașinii de către client în condiții meteorologice extreme și pentru a împinge limitele de protecție împotriva coroziunii vopselei la parametrii critici . „Testul cu excremente de păsări” este doar unul dintre testele la care este supus lacul. Un alt lucru este testul acidului fosforic pulverizat amestecat cu un detergent cu săpun și polen sintetic pentru a usca ulterior panourile de testare timp de 30 de minute în cuptoare la temperaturi de 60 ° și 80 ° C. Testul este de a ajuta la protejarea împotriva particulelor aeriene, cum ar fi polenul și suc de lemn lipicios.

Curățarea de primăvară

Primăvara și vara pot fi deosebit de periculoase pentru acoperirile de lac, nu numai din cauza expunerii crescute la atacurile păsărilor, dar lacurile tind să scadă duritatea și să se extindă în lumina soarelui intensă. Când se răcesc, se micșorează și toată murdăria, inclusiv excremente de păsări, pătrunde în stratul lor exterior. Dacă rămân pe vehicul mai mult timp, pot lăsa urme permanente care necesită acțiuni cosmetice specializate.

Prin selectarea precisă a pigmenților, rășinilor și aditivilor care fac parte din lacul protector lucios, specialiștii Ford cresc garanția rezistenței la acoperirea vopselelor la acest tip de poluare, indiferent de vreme.

Guano pasăre științifică

Picăturile de păsări sunt adesea alb-negru, dar nu este tot ceea ce știi despre ele. Partea albă este acidul uric și este echivalentă cu urina formată în tractul urinar pentru păsări. Restul se formează în sistemul digestiv și, deși ambele componente pot fi excretate în același timp, se întâmplă atât de repede încât nu reușesc să se amestece.

Alte teste Ford pentru lacuri de unghii

Alte teste de lac includ: expunerea pe termen lung la spectrul ultraviolet până la 6000 de ore (250 de zile) într-un laborator ușor – simularea a cinci ani de funcționare în cel mai luminos loc de pe pământ, teste pentru evaluarea rezistenței la condițiile atmosferice externe: înghețare la temperaturi sub zero, supraviețuire pe drumurile de murdărie de iarnă într-o cameră de sare cu umiditate ridicată și supusă poluării cu combustibil simulat care apare la revărsare la alimentarea cu benzină.

Cum curățați o mașină de excremente de păsări?

Nu lăsați picăturile de păsări pe vopseaua auto. Fiecare proprietar de mașină trebuie să spele vehiculul în mod regulat cu un burete și apă călduță cu șampon cu pH neutru și îndepărtează imediat substanțele cu aspect inofensiv ușor din vopsea. Ceararea suprafeței o dată sau de două ori pe an ajută la creșterea rezistenței lacului la cele mai grele atacuri aeriene, protejând în același timp luciul acesteia.

„Acum, când atât de mulți oameni stau acasă și mașinile lor stau inactive în parcări, amenințarea păsărilor este mai mare decât de obicei. Este înțelept să eliminați murdăria înainte de a fi coapte, dar clienții noștri pot aprecia cel puțin munca pe care o depunem protejarea lacului. „

 

André Thierig, administrator, Core Engineering Paint, w Ford of Europe

Decodarea numărului VIN