Ceață este un fenomen de vreme adorat, printre altele de către fotografi. Pentru șoferi, ceață înseamnă vizibilitate limitată, care poate afecta siguranța la volan. Mutarea în ceață este o iluminare foarte importantă. Verificați modul de utilizare a luminilor de ceață.

Conducerea în condiții de vizibilitate limitată necesită focalizarea și limitarea vitezei la condițiile de pe șosea. Luminile de ceață se folosesc întotdeauna în ceață?

Se pare că nu întotdeauna. Lămpile de ceață spate trebuie să fie aprinse atunci când vizibilitatea este foarte slabă. O astfel de frontieră convențională este de 50 de metri în conformitate cu reglementările. Utilizarea acestor lumini într-o ceață ușoară înseamnă că șoferii din spatele nostru pot fi orbiți. Lămpile de oprire devin din ce în ce mai vizibile, ceea ce poate însemna frânarea prea târzie a riscului de coliziune.

Este recunoscut faptul că astfel de lămpi ar trebui să fie aprinse atunci când iluminarea de poziție pur și simplu „dispare” în ceață.

Cea mai frecventă greșeală făcută de șoferi este folosirea așa-numitei lumini lungi. Această eroare înseamnă că, în loc să ilumineze drumul, șoferii luminează ceața care agravează în continuare vizibilitatea.

Cum să călătorești în ceață?

Ceață este un fenomen care necesită șoferului să ajusteze viteza la condițiile de pe șosea. Șoferul trebuie să anticipeze evenimentele și să frâneze fără probleme. Viteza noastră ar trebui să fie de așa natură încât să putem rămâne pe o porțiune de drum care este doar iluminată. Amintiți-vă că în ceață suprafața este adesea alunecoasă. Aceasta înseamnă că atunci când conduci într-un nor, ar trebui să încetinești. Când ne mișcăm în spatele șoferului, merită să lăsăm o distanță sigură. O perioadă de două secunde este considerată ca atare. În timpul ceață, este dificil să se vadă exact momentul de frânare al vehiculului precedent. Conducătorul auto trebuie să tindă mai mult auzul la conducere. Merită să dezactivezi muzica și să termini conversațiile. În timpul trecerii, de exemplu, prin treceri de cale ferată, puteți deschide fereastra pentru a asculta sunetul unui tren care se apropie.

Sursa: motorisation.interia.pl