Decodarea VIN gratuit vă permite să obțineți o mulțime de informații importante despre vehicul, care vă pot fi utile atunci când cumpărați o mașină sau când căutați piese originale. Prin urmare, vă reamintim ce este un număr VIN, ce informații conține și cum putem verifica rapid numărul șasiului.

Decodarea VIN gratuit – primul pas este localizarea numărului în vehicul

Numărul șasiului este o serie de 17 numere și litere care sunt introduse în interiorul vehiculului de către producătorul vehiculului. Acest cod unic permite, mai presus de toate, identificarea mașinii. Cu toate acestea, din punctul de vedere al multor utilizatori, cel mai important lucru este că numărul VIN nu se schimbă de-a lungul vieții vehiculului și poate oferi o mulțime de date valoroase despre acesta. Aici poate fi utilă decodarea VIN gratuit. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să localizați acest cod individual al vehiculului, deoarece la prima vedere putem detecta orice nereguli, de exemplu, comparând VIN-ul ștampilat cu cel înregistrat în documente. Deci, unde să găsiți VIN pe o mașină? De obicei, poate fi găsit în mai multe locuri, cum ar fi tabloul de bord lângă parbriz (partea șoferului) sau o placă montată la ușa șoferului. Numărul șasiului este, de asemenea, înregistrat în certificatul de înmatriculare, cardul vehiculului, cartea de service sau polița de asigurare.

Ce informații obținem decodând VIN gratuit?

Datorită caracterului unic, numărul șasiului vă permite să obțineți multe informații despre vehicul, cum ar fi tipul airbag-ului, țara de origine, capacitatea motorului și echipamentul. Dacă dorim să verificăm VIN pe cont propriu, trebuie să ne amintim și despre câteva probleme, cum ar fi:

  • Primul caracter al VIN indică regiunea din care provine vehiculul.
  • Al doilea și al treilea personaj indică un producător de mașini precum Ford sau Honda.
  • Al patrulea până la optulea caractere indică marca vehiculului, precum și dimensiunea și tipul motorului.
  • Al nouălea caracter al VIN este un caracter de verificare care indică faptul că VIN este valid.
  • Al zecelea personaj indică anul modelului mașinii.
  • Al unsprezecelea personaj reprezintă o fabrică de asamblare.
  • Ultimul șir de VIN indică numărul de serie unic al mașinii, care poate ajuta la prevenirea fraudei VIN.

Cu toate acestea, auto-verificarea numărului de șasiu poate fi dificilă, deci merită să folosiți instrumente dovedite care permit decodarea VIN gratuit. De exemplu, acest lucru se poate face rapid folosind formularul de mai jos.

Decodare VIN pentru raportul istoric al vehiculului gratuit și complet

După cum sa menționat deja, compararea personală a fiecărui caracter din codul VIN cu tabelul de decodare poate fi atât consumatoare de timp, cât și dificilă. Prin urmare, pentru a obține rapid și fiabil specificațiile pentru un anumit vehicul, merită să folosiți gratuit decodarea VIN. O astfel de verificare VIN va permite, printre altele, să verifice ce a fost instalat în mașină de către producător.

Cu toate acestea, dacă dorim să cunoaștem informații detaliate despre reparațiile de service sau accidente, precum și să verificăm bazele de date ale vehiculelor furate, putem folosi VIN pentru a genera un raport complet al istoricului vehiculului. Acest document este mai detaliat, astfel încât să obținem o cunoaștere cu adevărat extinsă a trecutului mașinii.

O astfel de cunoaștere a istoriei vehiculului și a parametrilor exacți ai acestuia este deosebit de importantă pentru potențialii cumpărători de mașini. Aceștia pot utiliza VIN pentru a genera un raport al istoricului vehiculului prin intermediul site-ului nostru numervin.com pentru a afla mai multe despre istoricul de service și reparații al mașinii și pentru a descoperi orice potențiale probleme tehnice care afectează siguranța conducerii.