Decodificatorul VIN este de obicei disponibil într-o versiune gratuită și cu plată. Care este cea mai bună soluție? În afară de diferența evidentă de plată, există adesea confuzie cu privire la diferența dintre serviciile gratuite de decodare VIN și rapoartele plătite. Prin urmare, mai jos explicăm ce soluție este adesea mai utilă.

Când poate ajuta decodorul VIN?

Toate cele șaptesprezece caractere ale VIN includ informații precum locul și anul de producție, tipul vehiculului, kilometrajul și reparațiile de service. Aceste date pot fi extrem de utile, de exemplu atunci când:

  • trebuie să vă găsiți și să vă identificați mașina (de exemplu, după furt),
  • doriți să verificați credibilitatea vânzătorului vehiculului,
  • trebuie să obțineți o evaluare a vehiculului
  • doriți să determinați versiunea echipamentului,
  • trebuie să cumpărați câteva piese pentru mașina dvs.

Amintiți-vă că numărul VIN este ca codul inferior al oricărei mașini, iar decodorul VIN vă permite să citiți rapid datele codate în acesta. Doar faceți clic pe formularul de mai jos.

Decodor VIN – este suficientă versiunea gratuită a raportului?

Dacă vă întrebați ce soluție este cea mai potrivită pentru dvs., mai jos sunt două lucruri care ar trebui luate în considerare la stabilirea versiunii serviciului care vă va satisface așteptările.

Scopul raportului

Probabil toată lumea știe că nu fiecare decodor VIN poate obține aceleași informații despre un vehicul. Serviciile sunt inegalabile, mai ales când vine vorba de domeniul istoriei vehiculului. Datele obținute vor varia cel mai adesea în funcție de vehicul, țara de origine și nivelul de date colectate despre mașină.

Deci, dacă căutați doar date de bază, cum ar fi marca, modelul, anul, versiunea echipamentului sau tipul de motor, un decodor VIN gratuit poate fi suficient pentru dvs. Cu toate acestea, dacă așteptările dvs. sunt mai mari și aveți nevoie de informații detaliate despre vehicul, de exemplu despre reparațiile potențiale ale service-ului sau cota de accidente, merită să luați în considerare utilizarea versiunii complete, plătite, a raportului.

Acuratețea informațiilor

Baza de date foarte precisă a vehiculelor este extrem de valoroasă, deoarece pune la dispoziție date noi despre vehicule în timp util. Mai ales dacă sunteți interesat de un model de mașină mai tânăr. De obicei, un decodor VIN gratuit nu își actualizează baza de date cu cele mai recente vehicule.

Decodor VIN gratuit sau plătit?

În ciuda faptului că un decodor VIN gratuit pare adesea o modalitate bună de a economisi o duzină de zloti, cel mai adesea este rezolvat, nu este cel mai bun mod de a vă reduce cheltuielile. Mai ales atunci când intenționați să cumpărați o mașină second-hand care va fi înmatriculată în țară pentru prima dată. Apoi, informațiile exacte, actuale și, mai presus de toate, detaliate despre vehicul pot fi extrem de utile. Și datorită registrelor create, puteți evalua rapid credibilitatea vânzătorului de mașini, minimizând astfel riscul asociat cu achiziționarea unei mașini second-hand.