• Ford introduce motorul hibrid moale în cel mai bine vândut Fiesta; EcoBoost Hybrid cu un sistem de 48 de volți oferă o reducere de 5% a consumului de combustibil, crescând plăcerea de a conduce.
  • Controlul automat al croazierelor (ACC), îmbogățit cu sistemul Stop & Go, sistemul de recunoaștere a semnelor de viteză, vă permite să vă deplasați ușor prin oraș cu oprirea frecventă a mașinii și conducerea pe autostradă.
  • Modemul FordPass Connect oferă o operare ușoară și permite, printre altele, blocarea și deblocarea de la distanță folosind aplicația mobilă FordPass.

RĂZBOI, 9 iunie 2020 – Popularul hatchback compact Ford Fiesta – cel mai vândut model Ford din Europa – este acum disponibil cu un tren de acționare electrificat.

Propulsoarele Ford EcoBoost Hybrid vor oferi șoferilor Fiesta o economie de combustibil mai mare și o „plăcere de a conduce”, datorită performanțelor mai bune și răspunsurilor mai rapide ale mașinii.

A fost introdusă o instalație de 48 de volți a unui hibrid ușor, împreună cu noi sisteme sofisticate de asistență la șoferi, cum ar fi controlul adaptiv al croazierelor cu funcții Stop & Go, un sistem de recunoaștere a semnelor limită de viteză și de menținere a vehiculului pe banda, care are ca scop reducerea tensiunea în timp ce conduci pe autostrăzi și în oraș .1

„Îmbunătățirea performanțelor celei mai bune în conducere Fiesta cu sistemul EcoBoost Hybrid înseamnă că clienții vor avea și mai multă putere și vor vizita benzinări mai rar”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte de marketing, vânzări și servicii la Ford of Europe. – Fiesta EcoBoost Hybrid va permite mai multor șoferi Ford să experimenteze avantajele oferite de unitatea electrică ca niciodată.

Ford s-a angajat să ofere o versiune electrificată a fiecărui vehicul de pasageri pe care îl introduce în Europa, așa că până la sfârșitul anului viitor va crește gama europeană de vehicule electrificate la 18 modele.

Sistemele de propulsie tradiționale Fiesta au fost perfecționate datorită noului generație de 1,0 litri cu motor EcoBoost pe benzină și prin cuplarea cu o transmisie automată cu două ambreiaj cu două trepte pentru un consum mai redus de combustibil și emisii de CO2.

În plus, Fiesta este acum mai bine conectat datorită modemului FordPass Connect, dotat ca standard, care oferă o serie de funcții prin intermediul aplicației mobile FordPass, ceea ce va ușura utilizarea mașinii și va aduce o satisfacție mai mare proprietarului.3.

Gama variată de modele Ford Fiesta include versiunile elegante ale Fiesta Trend și Fiesta Titanium, crossoverul Fiesta Active inspirat de SUV, sportul Fiesta ST-Line și exclusivistul Fiesta Vignale în versiuni de caroserie cu trei și cinci uși pentru diferite versiuni. . În 2019, Ford a vândut 227.100 de modele Fiesta în Europa.

Economisirea sistemelor hibride EcoBoost

Șoferii Fiesta pot utiliza acum sistemul avansat de hibrid soft EcoBoost Hybrid, introdus pentru prima dată în mașina de pasageri a mărcii la sfârșitul anului 2019, în noul crossover Ford Puma.

Modelele Fiesta EcoBoost Hybrid sunt oferite în două variante de putere de 125 CP și 155 CP. Alternatorul standard a fost înlocuit cu un starter / generator (BISG), acționat de o centură, care permite recuperarea energiei în timpul decelerării vitezei și al costului și folosind-o pentru a încărca un set de baterii cu litiu-ion răcite cu aer cu o tensiune nominală de 48 V.

BISG funcționează, de asemenea, ca motor electric, cooperând fără probleme cu o unitate de ardere cu trei cilindri, cu pierderi mici de frecare internă, folosind energia stocată pentru a consolida cuplul în timpul conducerii și accelerării normale, precum și pentru a alimenta echipamentul electric al vehiculului.

Sistemul hibrid inteligent, autoreglabil, moale monitorizează constant modul în care vehiculul este utilizat pentru a determina când și cum să încărcați bateria intens. Acest lucru vă permite să obțineți beneficii tangibile și să utilizați energia stocată în baterie în conformitate cu unul dintre cele două planuri de acțiune:

  • Înlocuirea cuplului folosind un motor electric BISG, prin care sistemul oferă până la 24 Nm cuplu, reducând sarcina pe un motor pe benzină. În consecință, aceasta reduce emisiile de CO2 de la 91 g / km NEDC (112 g / km WLTP) și economii de combustibil de la 4,0 l / 100 km NEDC (de la 5,0 l / 100 km WLTP) Datorită utilizării înlocuirii cuplului, 125 CP Sistemul hibrid EcoBoost asigură un consum de combustibil cu 5% mai mic comparativ cu un motor tradițional de 1,0 litri EcoBoost pe benzină cu aceeași putere (NEDC) și cu până la 10% în traficul orașului, după cum confirmă datele testelor Ford,
  • Complementarea cuplului folosind motorul electric BISG pentru a crește cuplul total disponibil în sistem cu 20 Nm peste nivelul atins de motorul pe benzină singur la sarcină completă și cu 240 Nm de cuplu în cazul motorului de 155 CP și cu 50% mai mare interval de cifră de cuplu mai mic.

De asemenea, BISG a permis inginerilor Ford să reducă raportul de compresie al motorului 1.0 EcoBoost și să utilizeze un turbocompresor mai mare, pe care au decis să limiteze efectele unui răspuns mai lent la pedala de accelerație. Acest lucru a fost posibil datorită folosirii cuplului suplimentar, care a crescut și viteza motorului și a turbocompresorului.

BISG-ul mai puternic permite, de asemenea, utilizarea sistemului Auto Start-Stop în modelul Fiesta EcoBoost Hybrid pentru a extinde gama de scenarii de conducere în care funcționează. De asemenea, asigură economii de combustibil și mai mari, chiar și atunci când mergeți la o oprire cu viteze sub 25 km / h, chiar și atunci când vehiculul este în viteză cu pedala de ambreiaj apăsată.

Atât Fiesta EcoBoost Hybrid, cât și versiunile cu motoare tradiționale pe benzină – cu 95 CP și 125 CP – ultima generație a premiatului motor EcoBoost de 1,0 litri cu sistem de dezactivare a cilindrilor funcționează sub capotă.

Sistemul crește economia prin oprirea automată a alimentării cu combustibil și a funcționării supapelor unuia dintre cilindrii motorului, în condiții în care nu este necesară deplasarea completă, de exemplu atunci când se face pe coastă sau se conduce cu o cerere redusă de energie. Unul dintre cilindri poate fi dezactivat sau repornit în 14 milisecunde, adică de 20 de ori mai rapid decât clipirea unui ochi, fără niciun compromis în ceea ce privește performanța sau cultura motorului.

Motorul pe benzină EcoBoost de 1 litru cu 125 CP este disponibil cu o nouă transmisie automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj, oferind o schimbare lină a treptelor de viteză, sporind în mod eficient confortul de conducere și economisind combustibilul cu până la 15%, comparativ cu 100 de cai putere montate anterior. Motor EcoBoost 1, 0 litri, care transferă puterea printr-o transmisie automată cu șase trepte (NEDC), în ciuda creșterii puterii cu 25%. – Motorul diesel TDCi cu o capacitate de 1,5 litri și 85 CP este încă oferit șoferilor care planifică un kilometraj mare.

Fiesta avansată și conectată

Sistemele introduse la Fiesta asigură călătoria într-un mediu mai rafinat și relaxant, cu posibilitatea de a menține un contact constant cu lumea, precum și mișcări fără probleme în oraș, cu oprirea frecventă a mașinii și conducerea pe autostradă.

Controlul adaptiv de croazieră (ACC) disponibil îmbogățit cu sistemul Stop & Go și sistemul de recunoaștere a semnelor de recunoaștere a vitezei vă permite să mențineți o distanță sigură de vehiculele din față. De asemenea, sistemul ajută la reducerea stresului în timpul călătoriilor lungi, prin adaptarea vitezei vehiculului la restricțiile în vigoare la un anumit loc, monitorizând indicatoarele rutiere plasate pe șosea și deasupra drumului.

Stop & Go – disponibil pe modelele cu o transmisie automată cu șapte viteze, cu dublu ambreiaj – permite sistemului ACC să conducă vehiculul la o oprire completă în mișcare care necesită oprire și pornire și deplasare automată în spatele mașinii precedente dacă timpul de oprire a fost mai puțin de 3 secunde. Dacă timpul de oprire depășește 3 secunde, șoferul poate apăsa butonul volanului sau apăsa ușor pedala de accelerație pentru a începe conducerea.

Modemul de bord FordPass Connect disponibil standard, care permite clienților să controleze de la distanță funcțiile selectate ale vehiculului de oriunde folosind un dispozitiv mobil și aplicația FordPass. Pe lângă faptul că vă ajută să planificați călătorii mai rapide și mai puțin stresante, datorită actualizărilor de navigare în timp real pentru sistemul de navigație, sistemul oferă blocarea și deblocarea de la distanță a închizătorilor ușilor, precum și pornirea motorului de la distanță4 în versiunile echipate cu o transmisie automată cu șapte trepte, precum și locația vehiculului, starea vehiculului, care informează despre nivelul de combustibil în rezervor, starea sistemului de alarmă, necesitatea schimbării uleiului etc.

Sistemul de comunicare și divertisment SYNC 35 a fost, de asemenea, îmbunătățit, crescând intuitivitatea și ușurința de utilizare, datorită noii interfețe de utilizator cu butoane mai mari afișate pe ecranul tactil color de 8 inch. Sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto ™ și nu necesită taxe suplimentare. De asemenea, este oferit un nou încărcător cu inducție, care ajută pasagerii să încarce smartphone-uri în timp ce călătoresc.

Mai multe noutăți pentru versiunea Fiesta:

  • Versiunile Fiesta Active și ST-Line au primit în asistentul de parcare activ (APA) o funcție de parcare perpendiculară, care facilitează parcarea mașinii fără a folosi mâinile paralele cu alte mașini,
  • Sistem de avertizare pentru vehicule pe un drum lateral cu asistență de frânare activă – avertizează șoferii care inversează o mașină dintr-un loc de parcare cu privire la vehiculele care se apropie de acesta și care pot fi pe un traseu de coliziune. Sistemul poate aplica frâne pentru a evita sau a atenua efectele unei coliziuni dacă șoferul nu reacționează la avertizările anterioare,
  • Noile moduri de conducere Sport și Off-Road în versiunea Fiesta Active – pe lângă suprafețele actuale normale, eco și alunecoase – îi ajută pe șoferi să profite din plin de plăcerea de a conduce Fiesta și să mențină dinamica vehiculului pe suprafețe moi și libere;
  • Subwooferul opțional pentru sistemul de sunet premium B&O a fost mutat în arcul roților, ceea ce a mărit spațiul pentru bagaje și a permis versiunilor cu un sistem B&O să introducă o roată de rezervă în portbagaj.

– Fiesta oferă acum mai multă plăcere ca niciodată. Cu FordPass Connect, îl puteți închide și deschide, găsiți în parcare, verificați ultima călătorie și asigurați-vă că aveți suficient combustibil pentru a merge mai departe – totul este în mâna dvs., așa că sunteți întotdeauna gata de plecare, spuse Roelant de Waard.

Sursa: Ford Polska