• Cooperarea viitoare prevede introducerea modelelor de livrare – o camionetă urbană pregătită de Volkswagen Vans și o autoutilitară de o tonă proiectată de Ford, precum și din 2022 un model de ridicare de dimensiuni medii, construit pe platforma Ford Ranger.
  • Companiile se așteaptă să fie construite pe parcursul întregului ciclu de viață al produselor 8 milioane de exemplare a trei modele de vehicule comerciale afectate de cooperarea comercială.
  • Din 2023, Ford va lansa un nou model electric pe piața europeană, bazat pe platforma modulară de propulsie electrică Volkswagen; este planificată producția multianuală la peste 600.000 de exemplare.
  • Mulțumită investiției de Volkswagen din săptămâna trecută în Argo AI, Ford și Volkswagen vor beneficia de cooperare prin dezvoltarea de vehicule autonome bazate independent pe tehnologia inovatoare a autonomiei Argo AI.
  • Cooperarea nu prevede introducerea de acțiuni reciproce în capitalul ambelor companii, este de așteptat ca aceasta să aducă o îmbunătățire semnificativă a eficienței ambelor companii.

VARSCA, 10 iunie 2020 – Ford Motor Company și Volkswagen AG au semnat acorduri astăzi, datorită cărora se așteaptă să răspundă nevoilor în schimbare rapidă ale clienților lor din Europa și din alte regiuni. Acordurile presupun utilizarea resurselor complementare ale ambelor companii în segmentele de vehicule comerciale de talie medie și vehicule electrice comerciale.

Planurile de cooperare au fost anunțate pentru prima dată de Ford și Volkswagen în iulie anul trecut.

Corporațiile se așteaptă ca Alianța să îmbunătățească evaluarea calității produselor în rândul clienților actuali și viitori, care va fi servită de o inovație mai rapidă în oferta vehiculului, utilizarea de noi tehnologii, asigurarea unei funcționalități mai bune și oferirea mai multor modele. Semnatarii acordului prezic că o creștere constantă a cererii industriei globale de vehicule comerciale și vehicule electrice performante va crește valoarea produselor ambelor companii.

Alianța presupune:

  • Introducerea unui pick-up de dimensiuni medii, dezvoltat și construit de Ford, care din 2022 va fi vândut de Volkswagen în gama Vehicule Comerciale Volkswagen sub denumirea de Amarok;
  • Consolidarea poziției ambelor companii pe piața vehiculelor comerciale începând din 2021, prin introducerea unei autoutilitare bazate pe cel mai recent model Caddy, dezvoltat și construit de Volkswagen Vans, precum și prin introducerea unei autoutilitare de livrare de o tonă creată de Ford;
  • Până în 2023, creșterea diversificării și extinderii gamei de vehicule electrice și cu emisii zero ale Ford în Europa, prin introducerea unui model dezvoltat pe unitatea electrică modulară sau pe platforma Volkswagen MEB.

Companiile se așteaptă ca până la 8 milioane de pick-up-uri de dimensiuni medii și ambele furgonete de livrare să colaboreze pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului.

„În lumina pandemiei COVID-19 și a impactului acesteia asupra economiei globale, este mai mult decât oricând necesar să se formeze alianțe rezistente între companii puternice”, a spus dr. Herbert Diess, CEO al Volkswagen Group. – Cooperarea va reduce efectiv costurile de dezvoltare, permițând distribuirea mai largă a vehiculelor electrice și de livrare în lume și va consolida poziția ambelor companii.

„Alianța apare în momente de mare entuziasm, însoțind expansiunea vehiculelor conectate din ce în ce mai inteligente, conectate într-o lume din ce în ce mai inteligentă”, a declarat Jim Hackett, CEOul Ford Motor Company. – Acest lucru creează o oportunitate excelentă de a inova și de a rezolva multe provocări globale de transport și de a oferi beneficii unice clienților – chiar dacă companiile se confruntă cu o alegere mai mare cu privire la modul de utilizare a banilor.

Atât Ford cât și Volkswagen și-au făcut o reputație excelentă în calitate de producători de pick-up-uri și autoutilitare, oferind modele atât de populare precum Ford Ranger și Ford Transit, precum și Volkswagen Transporter, Crafter, Caddy și Amarok.

– Vehiculele comerciale sunt baza ofertei Ford de astăzi, este un domeniu în care ne așteptăm să consolidăm activitățile și dezvoltarea pe segmente, care va include cooperarea cu Volkswagen. Acest lucru va oferi ambelor companii beneficii financiare importante în etapele de dezvoltare și producție „, a declarat Jim Farley, directorul operațiunilor Ford Motor Company. – Ford va introduce în următoarele 24 de luni versiuni electrice ale Transit și F-150 pentru clienții comerciali care au nevoie tot mai mare de modele cu emisii zero de înaltă performanță, conectate la rețea, care transmit date, echipate cu sisteme de inteligență artificială.

– Cooperarea cu Ford este un element cheie al strategiei noastre GRIP 2025+ și face parte din transformarea actuală a Volkswagen Vans – a declarat Thomas Sedran, CEO al Volkswagen Vans. – Cooperarea pe termen lung cu Ford ne va consolida poziția foarte bună în segmentul vehiculelor comerciale ușoare, în special pe marile piețe europene și este o dovadă că ne implementăm treptat, plan cu pas.

Utilizarea platformei Volkswagen MEB în gama Ford european va fi o altă piatră de temelie a strategiei Volkswagen de diseminare a vehiculelor electrice și un alt pas pentru ambele companii în îndeplinirea angajamentelor din Acordul de la Paris din 2015. Volkswagen și Ford intenționează să exploreze cooperarea suplimentară rute pentru dezvoltarea vehiculelor electrice.

Ford are în vedere introducerea în câțiva ani – din 2023 – 600.000 de vehicule electrice, folosind arhitectura MEB, creată pentru vehicule electrice, în vederea compromiterii spațiului și a economisirii. Vehiculul, care va fi proiectat și construit de Ford în Köln-Merkenich, va fi un alt element al gamei electrice Mustang Mach-E, care va începe să vândă în 2021.

În plus, ambele companii, în cooperare cu Argo AI, vor crea departamente separate, de înaltă productivitate, care se ocupă de vehicule autonome bazate pe tehnologii dezvoltate de Argo AI. Săptămâna trecută, Volkswagen a implementat planul de investiții anunțat anterior pentru compania Argo AI din Pittsburgh, la care Ford a participat și a participat la lucrările sale de dezvoltare.

Deciziile independente ale Volkswagen și Ford privind angajamentul de investiții în activitatea Argo AI, atestă progresul tehnic și progresul în dezvoltarea vehiculelor autonome pe care le-a atins liderul industriei Argo AI. De asemenea, acestea arată cum alianțele pot accelera dezvoltarea tehnologiilor avansate care necesită de obicei timp și capital.

Sistemul de conducere autonom Argo AI este primul care a obținut planuri comerciale de implementare în Europa și Statele Unite. Atingerea globală a Ford și Volkswagen va oferi platformei Argo AI cel mai mare potențial de extindere geografică a tuturor sistemelor de conducere autonome cunoscute. Intervalul și amploarea sunt factori importanți în dezvoltarea unui sistem de conducere autonom și robust și profitabil.

Acordul Volkswagen și Ford nu prevede introducerea de acțiuni reciproce în capitalul ambelor companii, care vor rămâne concurenți de piață.

Sursa: Ford Polska