• Ford introduce sistemul de acționare hibrid EcoBoost pentru Focus; Sistemul hibrid moale de 48 de volți și sistemul de dezactivare a cilindrilor îmbunătățesc economia și performanța.
  • Un afișaj digital personalizabil pe panoul de ceas de 12,3 inci, precum și un sistem de avertizare timpurie pentru pericolele rutiere la sfârșitul anului va crește confortul și va reduce tensiunea șoferului în timpul conducerii.
  • Noua versiune a Focus Connected, care completează gama de versiuni variate – sport Focus ST-Line, stilul Focus Focus Titanium, inspirat de segmentul SUV Focus și de lux Focus Vignale.

RĂZBOI, 24 iunie 2020 – Ford a introdus Focusul îmbunătățit pe piața europeană cu un sistem de acționare hibrid EcoBoost electric, electric, electric.

Instalarea avansată de 48 de volți a hibridului moale, care funcționează în combinație cu unitatea EcoBoost de 1,0 litri, asigură o putere maximă de 155 CP la 93 g / km CO2 (NEDC).

Aceasta înseamnă o îmbunătățire de 17% a economiei de combustibil față de o unitate de putere comparabilă – motorul cu 150 litri pe benzină EcoBoost de 1,5 litri cu transmisie manuală cu șase trepte (NEDC) .1

Noul sistem de acționare electrificat nu este totul modificat. Focus îmbunătățit oferă, de asemenea, un confort sporit, inclusiv un nou ecran digital personalizabil pe panoul de ceas de 12,3 inci, precum și noi funcții de conectare care vor face proprietarii standardului FordPass Connect o sursă de satisfacție mai mare pentru proprietari. Acestea vor include un sistem de avertizare timpurie pentru pericolele de trafic, disponibile la sfârșitul anului.2

Noua versiune a echipamentelor Focus Connected standard oferă echipamente care corespund perfect nevoilor șoferilor de afaceri și privați, inclusiv un încărcător de inducție pentru smartphone-uri și navigare pentru sistemul SYNC 3 activat prin voce cu un ecran tactil de 8 inci3.

Focus va continua să fie oferit ca un hatchback cu cinci uși, vagon de stație și pe piețele selectate cu un corp cu patru uși, într-o gamă largă de soiuri – inclusiv versiunea elegantă Focus Titanium, ca crossover Focus Active inspirat de SUV. stilul de segment, precum și sportive Focus ST-Line și exclusiv Focus Vignale. Sistemele de propulsie hibrid EcoBoost sunt disponibile într-o gamă largă de versiuni și caroserii.

„Sistemele noastre de alimentare electrice au fost concepute nu numai pentru a economisi bani și pentru a reduce consumul de combustibil, ci și pentru a crește satisfacția de a conduce vehiculele noastre”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte de marketing, vânzări și servicii la Ford of Europe. – Focus EcoBoost Hybrid combină cu succes acționarea electrică și a gazului, asigurând economie și performanțe ridicate, care ar fi părut acum câțiva ani.

Focus se alătură pasagerilor Puma, Kuga și Fiesta, precum și vehiculelor de livrare Ford Transit și Transit Custom, în care am folosit deja sisteme hibride moi pentru a reduce consumul de combustibil. Ford s-a angajat să ofere o versiune electrificată a fiecărui vehicul de pasageri pe care îl introduce în Europa, astfel încât până la sfârșitul anului viitor va crește gama europeană de vehicule electrificate la 18 modele, fiecare dintre acestea urmând să primească una dintre următoarele versiuni de propulsor: soft hibrid, complet hibrid, hibrid cu încărcare externă sau unitate electrică cu funcționare a bateriei.

Economisirea hibridului EcoBoost

Sistemul de propulsie hibrid EcoBoost de 1,0 litri hibrid cu 155 CP oferă mai mult decât dublul eficienței motorului pe benzină de 2,0 CP de 145 CP instalat în Focus în urmă cu doar 10 ani, în timp ce consumul de combustibil a scăzut cu până la 45%. (NEDC).

În modelul Focus EcoBoost Hybrid, disponibil și în versiunea de 125 CP, alternatorul EcoBoost standard de 1,0 litri a fost înlocuit cu un starter / generator integrat (BISG), centura acționată care stochează energia recuperată în timpul decelerării, iar apoi sistemul o folosește pentru a încărca un set de baterii litiu-ion răcite cu aer, cu o tensiune nominală de 48 V.

Plasarea bateriei de 48 de volți sub scaunele din față Focus a permis integrarea sistemului de antrenare hibrid moale, fără a pierde spațiul de încărcare sau pasageri.

BISG funcționează, de asemenea, ca motor electric, cooperând fără probleme cu o unitate de ardere cu trei cilindri, cu pierderi mici de frecare internă, folosind energia stocată pentru a consolida cuplul în timpul conducerii și accelerării normale, precum și pentru a alimenta echipamentul electric al vehiculului.

Sistemul hibrid inteligent, autoreglabil, moale monitorizează constant modul în care vehiculul este utilizat pentru a determina când și cum să încărcați bateria intens. Acest lucru vă permite să obțineți beneficii tangibile și să utilizați energia stocată în baterie în conformitate cu unul dintre cele două planuri de acțiune:

  • Înlocuirea cuplului folosind un motor electric BISG, prin care sistemul oferă până la 24 Nm de cuplu, reducând sarcina pe un motor pe benzină și contribuind la emisiile de CO2 de 93 g / km în ciclul NEDC (115 g / km WLTP) și consumul de combustibil de la 4, 1 l / 100 km în ciclul NEDC (de la 5,1 l / 100 km WLTP),
  • Completând cuplul folosind motorul electric BISG pentru a crește cuplul total disponibil în sistem cu 20 Nm peste nivelul atins de motorul pe benzină doar la sarcină completă și oferirea cuplului cu 50% mai mare în intervalul de rotație mai mic. Rezultatul este o creștere a dinamicii.

De asemenea, BISG a permis inginerilor Ford să reducă raportul de compresie al motorului 1.0 – EcoBoost și să utilizeze un turbocompresor mai mare, pe care au decis să limiteze efectele unui răspuns mai lent la pedala de accelerație. Acest lucru a fost posibil datorită folosirii cuplului suplimentar, care a crescut și viteza motorului și a turbocompresorului.

Motorul BISG mai puternic din Focus EcoBoost Hybrid permite utilizarea sistemului Auto Start-Stop în situații mai dese, ceea ce asigură economii suplimentare de combustibil. BISG este capabil să repornească motorul în 350 de milisecunde, funcția Stop-in-Gear poate de asemenea opri motorul atunci când urcă spre oprire, chiar și atunci când vehiculul este în viteză cu pedala de ambreiaj apăsată și permite motorul să fie activat în în conformitate cu una dintre cele trei setări selectate anterior: 15 km / h, 20 km / h sau 25 km / h.

În plus, sistemele de antrenare hibrid FOCUS EcoBoost folosesc un sistem de dezactivare a cilindrilor care continuă să funcționeze cu motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri și 1,5 litri.

Sistemul de dezactivare a cilindrilor rentabil poate închide automat unul dintre cilindrii motorului atunci când nu este necesară deplasarea completă, de exemplu atunci când se face pe coastă sau se conduce cu cerințe de putere reduse. Unul dintre cilindri poate fi dezactivat sau repornit în 14 milisecunde fără a compromite performanța sau calitatea motorului.

Clienții pot alege în continuare între două motoare diesel: un motor EcoBlue de 1,5 litri și un EcoBlue de 2,0 litri, care lucrează cu o transmisie automată avansată cu opt trepte sau o transmisie manuală cu șase trepte.

În contact constant cu lumea

Noile sisteme, inclusiv un ecran digital personalizabil pe panoul de ceas de 12,3 inci, precum și sistemul de avertizare timpurie (LHI), care va apărea la sfârșitul acestui an, fac ca Focus-ul rafinat să fie mai ușor de condus decât niciodată.

Afișajul digital pe 24 de biți complet personalizabil pe panoul de ceas afișează imagini și icoane detaliate, mai intuitive și într-un spectru complet de culori, făcându-le mai luminoase, mai puțin obositoare pentru ochi și mai ușor de citit. Setul de indicatori permite șoferului să acorde prioritate informațiilor afișate în funcție de propriile preferințe.

Ecranul digital personalizabil pe panoul de ceas de 12,3 inci, disponibil în Focus EcoBoost Hybrid, se distinge printr-o grafică diferită, transparentă, care informează șoferul despre starea consumului de energie electrică. Șoferii pot analiza câtă energie electrică a fost generată prin instalarea unui hibrid moale și să urmărească transferul acestuia la baterie sau utilizarea sistemului de propulsie pentru a reduce consumul de combustibil sau pentru a îmbunătăți performanța.

Marginile superioare ale ecranului, realizate cu ajutorul tehnologiei de formare liberă, dezvoltate inițial pentru producerea lentilelor optice, au primit o formă care a încorporat perfect întregul modul în tabloul de bord. Panoul conține circuite integrate pe afișaj, ceea ce le-a permis proiectanților să-i dea forme care depășesc forma tradițională dreptunghiulară.

Modemul FordPass Connect va permite driverelor Focus să folosească pentru prima dată sistemul de avertizare timpurie disponibil. Sistemul poate furniza informații despre un pericol pe șosea, chiar și atunci când pericolul se află în spatele unui colț sau în fața vehiculelor înainte și șoferul nu este încă în stare să-l vadă.

Mesajele despre amenințările locale sunt trimise indiferent de informațiile din sistemul de navigație prin satelit și sunt puse la dispoziție de autoritățile locale și de vehicule conectate la norul de date.

Datorită acestui fapt, șoferul este informat despre dificultăți precum lucrările rutiere, oprirea de urgență a unui alt vehicul, prezența animalelor, pietonilor sau a altor obstacole pe șosea și chiar despre condiții de conducere periculoase. Adesea, șoferul primește aceste mesaje de avertizare chiar înainte de a se afla în câmpul său vizual.

– Ceea ce distinge sistemul de avertizare timpurie de pericolele rutiere este că mașinile conectate sunt elemente ale „Internetului Lucrurilor”. „Sistemul nu depinde de aplicații terțe”, a spus Joerg Beyer, director general de proiectare la Ford of Europe. – Acesta este un pas important înainte. Avertismentele sunt detaliate, precise și adaptate la situația dvs., îmbunătățind astfel călătoria.

FordPass Connect permite clienților să controleze de la distanță funcțiile vehiculului selectat de oriunde folosind un dispozitiv mobil și aplicația FordPass. Pe lângă faptul că îi ajută pe șoferi să planifice călătorii mai rapide și mai puțin stresante, datorită actualizărilor de trafic în timp real pentru sistemul de navigație, oferă telecomandă: închiderea și deblocarea ușilor, pornire la distanță4 pentru modelele Focus cu o transmisie automată cu opt viteze, puteți citi și locația și starea vehiculului, verificați nivelul combustibilului, starea de alarmă, presiunea în pneuri, kilometrajul schimbării uleiului și alți parametri.

Preferințele clienților. Sisteme inovatoare

Variat în ceea ce privește versiunile de caractere ale Focus, încă se potrivesc preferințelor individuale ale clienților.

Noua versiune Focus Connected este oferită cu un set avansat de sisteme standard de asistență a șoferului, concepute pentru a oferi șoferului mașinii încredere la volan și pentru a-l ajuta să rămână concentrat în timpul conducerii. Lista completărilor include și un încărcător de inducție pentru un smartphone, SYNC 3 cu navigație, control de croazieră adaptiv, 5 senzori de parcare față și spate și o cameră de inversare.

Focus ST-Line și Focus Active sunt acum oferite cu echipamente suplimentare ca standard: dublă zonă, automată, aer condiționat electronic, oglindă retrovizoare auto-întunecătoare, ștergătoare cu senzor de ploaie și sistem de acces fără cheie. Adăugările stilistice includ spoilerul de acoperiș standard mai mare în versiunea Focus ST-Line și headlinerul negru standard pentru Focus Active X.

Sistemele avansate de asistență la șoferi, disponibile ca opțiuni opționale, includ controlul de croazieră adaptiv cu funcție Stop & Go, recunoașterea semnelor limită de viteză și sistem de menținere a benzii de circulație centrală, 5 asistență la viraje lină și un sistem de asistență la parcare care oferă manevre complet automatizate, inclusiv selecție de viteze, accelerare și frânarea la parcare, disponibilă doar la un buton. 5 Asistența activă la frânare este standard – ajutând șoferii să evite accidentele sau să atenueze coliziunea cu vehiculele, pietonii și bicicliștii. 5

NOTĂ: Numai piețele LHD