• Noul design al scaunelor din față crește nivelul de confort al șoferului și al pasagerilor
  • O susținere mai bună a coloanei vertebrale la secțiunea lombară și la nivel pelvin, stabilizează corpul șezând și reduce oboseala în timpul călătoriilor mai lungi
  • Pasagerii scaunelor din spate beneficiază de un suport mai bun, perne pentru scaune mai groase și încăpere pentru picioare
  • Funcționarea mai ușoară a comenzilor și o mai bună ergonomie reduc stresul în timpul conducerii

Atunci când proiectează următoarea generație de Jazz, inginerii și stilistii Honda s-au concentrat pe oferirea unui confort mai mare șoferului și pasagerilor, ceea ce a devenit o prioritate în luarea tuturor deciziilor. Au fost realizate în același timp aranjamente privind designul, stilul și ergonomia, fiind conștienți că toate elementele mașinii sunt opera unei echipe de proiectare, al cărei efect a fost acela de a obține confort și spațiu fără precedent în acest segment și un progres clar în comparație cu generația anterioară.

Cheia pentru atingerea unor standarde înalte este structura scaunului nou dezvoltat, care oferă un sprijin mai bun pentru corp. Noua structură a înlocuit arcurile S-arc folosite anterior, atât în ​​spate, cât și în locurile scaunelor din față. Introducerea unui scaun mai larg a făcut posibilă creșterea cu 30 mm a grosimii căptușelii sale, ceea ce a furnizat moale simțită imediat după ocuparea spațiului. Noua structură și căptușeala mai groasă permit o deviere moderată a scaunului, dar – cel mai important – nu permit utilizarea completă a gamei elastice.

Designul îmbunătățit al spătarului scaunului oferă un suport mai bun al coloanei vertebrale la nivelul lombarului și la nivel pelvin. Acest lucru reduce sarcina pe șolduri și talie a pasagerilor în timpul călătoriilor lungi. În plus, noul design al scaunului ajută la menținerea unei poziții confortabile și stabile la viraje și pe suprafețe inegale.

Noile scaune sunt mai înguste în partea superioară a spătarului, ceea ce oferă un suport lateral mai bun pentru spatele pasagerilor. Acest design conic oferă, de asemenea, mai mult spațiu între spătarurile față, facilitând comunicarea între pasagerii față și spate. Punctul cel mai jos al scaunului este cu 14 mm mai aproape de sol, ceea ce, combinat cu laturile mai rotunjite ale scaunelor, ușurează intrarea și ieșirea din mașină.

„Honda se străduiește să ofere clienților săi confortul interior și plăcerea finală de călătorie”, a declarat Takeki Tanaka, șeful proiectului Honda Jazz. „Am luat în considerare fiecare element al noului Jazz, de la materialele și poziția scaunelor, la designul mașinii și, în același timp, am studiat anatomia viitorilor pasageri pentru a le oferi un confort excepțional. Cea mai recentă Jazz a menținut efectiv reputația unui model spațios și practic, acum mai sofisticat, care va fi resimțit în utilizarea de zi cu zi. ”

Inginerii și designerii Honda au lucrat împreună pentru a îmbunătăți confortul pasagerilor din spate. Mutarea balamalelor din cadrul spate al scaunului din spate a făcut canapeaua mai confortabilă. Cadrul scaunului a fost schimbat, permițând utilizarea unei căptușeli mai groase de 24 mm.

Planificare spațială ergonomică

Funcționarea sincronă a echipelor în timpul proiectării viitoarei generații de Jazz a permis menținerea unui echilibru de dezvoltare a lucrărilor la structura mașinii, scaunelor și comenzilor și, ca urmare, la îmbunătățirea confortului șoferului. Au fost efectuate o serie de ajustări subtile care reduc semnificativ oboseala fizică în timpul conducerii.

Îmbunătățirile ergonomice includ schimbarea poziției pedalei de frână, care este mai profundă, eliberarea spațiului suplimentar pentru picioare, reducând totodată nevoia de a regla poziția scaunului. Pedala de frână însăși a fost modificată, ceea ce schimbând unghiul cu 5 grade permite o poziționare mai naturală a piciorului și o funcționare mai eficientă a pârghiei pedalei. În același timp, scaunul a fost reproiectat pentru a oferi un sprijin optim pentru coapse.

Setarea unei poziții confortabile a șoferului este mai ușoară datorită creșterii intervalului de reglare pe axa longitudinală a coloanei de direcție, care poate fi extinsă cu 14 mm mai aproape de șofer. Unghiul volanului pe axa verticală a fost redus cu 2 grade, deci este reglat mai vertical decât în ​​modelul anterior și mai direcționat către șofer. Ca urmare a acestor modificări, gama de mișcare a brațelor, necesară pentru a prinde confortabil volanul, a scăzut. Acest lucru a îmbunătățit poziția brațelor față de scaunul scaunului, crescând această distanță cu 18 mm.

Modificările gândite în procesul de proiectare structurală care sporesc confortul din spatele cabinei au făcut ca pasagerii din al doilea rând să beneficieze și de cea mai mare sală de picioare din acest segment (989 mm). Acest lucru a devenit posibil datorită ghidurilor offset și distanțate mai largi ale scaunelor din față. Rezervorul de combustibil este situat – neobișnuit în această clasă de mașini – în centrul podelei, sub scaunele din față. Datorită acestui joc Jazz menține un sistem de rabatare extrem de funcțional al scaunelor din spate – Magic Seats, care oferă posibilitatea ridicării și coborârii scaunelor în multe configurații și modelarea flexibilă a spațiului de încărcare.

Folosind toate modalitățile posibile de a îmbunătăți confortul pasagerilor și de a crește ergonomia și spațiul interior, și, mai ales, încorporarea acestor ipoteze în fiecare etapă a procesului de proiectare, Honda a creat o nouă propunere atractivă în segmentul mașinii compacte. Rezultatul este o mașină hibridă complet nouă, care răspunde nevoilor consumatorilor moderni și combină economia excepțională cu funcționalitatea extraordinară de zi cu zi.

Sursa: Honda

Decodarea numărului VIN