Uniunea Europeană intenționează să introducă modificări care ar trebui să îmbunătățească siguranța rutieră. Este, printre altele, pentru instalarea limitatoarelor de viteză care vor face ca vehiculul să meargă mai repede decât 150 km / h.

Accidente mai puțin fatale?

UE dorește să reducă numărul de accidente mortale pe șosele. Anul trecut, au fost 25.000 pe străzi. decese. Se preconizează că până în 2030 numărul va fi înjumătățit. Producătorii de mașini noi trebuie să facă față în primul rând schimbărilor. Deja acum sunt obligatorii ABS, ESP, senzori de presiune în pneuri și un semnal sonor când centurile de siguranță nu sunt fixate. În acest an a intrat în vigoare o altă schimbare. Acesta este un sistem de apeluri electronice care va apela automat pentru ajutor atunci când suntem loviți de un accident rutier. Cu toate acestea, oficialii din UE nu sunt suficienți. Este planificată includerea asamblarea „cutiilor negre” in vehicule si limitatoare de viteza care ne vor face sa nu mergem mai repede decat 150 km / h.

De ce 150 km / h?

Aici se pune întrebarea, de ce restricția se referă la 150 km / h? La urma urmei, pe autostrăzile din Polonia, viteza maximă permisă pe autostradă este de 140 km / h, iar în alte țări europene aceste valori sunt adesea identice sau mai mici. Numai pe autostrăzile din Germania nu există restricții. O astfel de rețetă va face pirații rutieri să meargă mai încet.

Mulți oameni cred că un astfel de limiter ar trece examenul în principal pe autostrăzi și autostrăzi. Cu toate acestea, statisticile arată că majoritatea accidentelor se petrec la viteze mult mai mici și nu este foarte clar cum ar funcționa un astfel de limitator în astfel de cazuri.

Sursa: francuskie.pl