Cumpărați un vehicul? Nu uitați să verificați numărul VIN în primul pas. Decodarea numărului de șasiu vă permite să obțineți date despre parametrii tehnici ai vehiculului și, de asemenea, vă permite să vizualizați istoricul acestuia. Datorită acestui fapt, veți reduce la minimum riscul asociat achiziționării unei mașini de pe piața secundară. Deci, cum să verificați VIN gratuit? Cititi mai jos. Unde se află VIN?

Numărul de identificare al vehiculului poate fi găsit în documentele referitoare la mașină, certificatul de înmatriculare sau, de exemplu, în polița de asigurare. Cu toate acestea, întotdeauna înainte de a cumpăra o mașină uzată, merită să localizați numărul VIN pe un element permanent din vehicul. Datorită acestui fapt, vom putea verifica corectitudinea acestuia. Din păcate, găsirea unui VIN într-o mașină poate consuma mult timp, deoarece producătorii nu plasează întotdeauna acest cod în locuri vizibile. Deci, unde este VIN pe o mașină a unei mărci date? Știm din experiență că poate fi găsit în mai multe locații tipice:

  • Sub capotă (bloc motor),
  • Pe cadrul ușii (în stânga în interiorul arcului roții),
  • Pe ușa laterală a șoferului (lângă pragul ușii),
  • Unele mașini îl pot avea pe baraj sau pe suportul radiatorului.

Cu toate acestea, numărul șasiului nu este întotdeauna ștampilat în locuri ușor accesibile, deci merită să folosiți instrumente dovedite pentru a determina cu precizie unde se află VIN în mașină. Și amintiți-vă că este cel mai fiabil codul ștampilat permanent pe un element fix și nu cel lipit.’

Verificați VIN gratuit

Cui dintre noi nu îi place să primească lucruri gratuit? Cu toate acestea, dacă VIN este bifat, poate ajunge să sară de la pagină la pagină fără a obține informațiile pe care le căutăm despre mașină. Ce să alegem? Cec VIN gratuit sau plătit? Decodorul VIN gratuit conține doar parametri ai vehiculului, cum ar fi modelul, versiunea echipamentului, specificațiile producătorului sau valoarea de piață. Și, în unele cazuri, astfel de informații se pot dovedi suficiente. Cu toate acestea, un raport plătit cu istoricul complet al vehiculului vă permite să accesați date mai detaliate despre mașină, cum ar fi: reparații de service, defecțiuni, istoric de proprietate sau accidente și, cel mai important, vă permite să căutați în baza de date a furtului vehicule.

Deci, dacă verificarea VIN gratuită vă oferă informațiile de care aveți nevoie, utilizați formularul de mai jos.

Totuși, nu uitați că raportul gratuit despre istoricul vehiculului vă va furniza doar date despre:

  • producător,
  • model,
  • tipul de caroserie,
  • capacitatea motorului [cm3],
  • țara producătorului,
  • tip cutie de viteze.

Și dacă aveți nevoie de informații complete despre o anumită mașină sau motocicletă, ar trebui să utilizați versiunea completă, plătită, a raportului. Cu cât costul serviciului este mai mic în raport cu prețul pe care îl putem plăti pentru un vehicul care a fost implicat într-un accident sau care a venit în țară ca urmare a furtului. Decodificatorul VIN este un instrument care vă va oferi un raport cuprinzător de istorie al vehiculului care vă interesează, bazat pe surse fiabile, astfel încât să vă puteți baza fără teamă atunci când cumpărați o mașină.