Volvo este un brand care este asociat cu siguranța și fiabilitatea. Viziunea 2020 tocmai a fost anunțată, o strategie care spune că până în 2020 nimeni nu va fi ucis sau rănit grav.

Vision 2020

Planul presupune că Volvo se va concentra nu numai pe sistemele de siguranță, ci și pe comportamentul conducătorilor auto. Cercetarea făcută suedezilor arată că una dintre cauzele principale ale accidentelor este viteza excesivă. Se pare că în SUA, până în 2017, 25% din accidente au fost cauzate de viteză excesivă. Volvo este conștientă de acest lucru și, începând din 2020, toate automobilele care părăsesc fabrica vor avea o limită de 180 km / h.

De ce 180 km / h?

Introducerea unui astfel de sistem se potrivește perfect proiectului UE privind sistemul de detectare a caracterelor și adaptarea vitezei.

Hakan Samuelson, președinte și CEO al Volvo, a declarat:

„Volvo este un lider în domeniul securității. Am fost întotdeauna și întotdeauna vom fi. Din cauza cercetării noastre, știm unde există zone problematice atunci când vine vorba de înlăturarea rănilor și deceselor grave în mașinile noastre și, deși limita de viteză nu este un remediu, merită să putem salva o singură viață „.

Se pare că limitatorul de viteză se referă, printre altele sisteme de securitate. Majoritatea soluțiilor funcționează corect până la viteze de 160-200 km / h. La o viteză mai mare, șoferul este deja pe cont propriu.

În sprijinul ideii sale, Volvo atrage atenția asupra distragerii. Dl. Ivarsson explică:

„Ca oameni, înțelegem pericolele de șerpi, păianjeni și înălțimi. La viteze, nu atât de mult. Oamenii conduc adesea prea repede într-o anumită situație de trafic și au o adaptare la viteză redusă în comparație cu situația din trafic și propriile lor capacități ca șofer. Trebuie să sprijinim un comportament mai bun și să ajutăm oamenii să înțeleagă și să înțeleagă că viteza excesivă este periculoasă ”

Sursa: wokolmotoryzacji.blogspot.com, Volvo