Noua generație Honda Jazz oferă funcții de comunicare și de confort și de conducere pe segmente
- Motorul avansat hibrid asigură performanțe și economii optime
- Stilul contemporan este evoluția siluetei atemporale a Jazz-ului
- Introducerea unei noi versiuni – Jazz Crosstar
- Sistemele integrate oferă o formulă modernă de divertisment și comunicare
- Spațialitate imbatabilă a interiorului și funcționalitate excepțională
- Îmbunătățirile în suspensie garantează o conducere dinamică
- O gamă completă de sisteme avansate de securitate
Noul Honda Jazz și Jazz Crosstar asigură o manevrare ușoară și reacții rapide la acțiunile șoferului, caracteristică pentru unitatea hibridă e: HEV avansată, care este disponibilă standard în acest model. Noua generație Jazz, oferită exclusiv cu sistemul de acționare hibrid cu două motoare e: HEV, face parte din noua linie de model e: TECHNOLOGY din gama Honda și este primul dintre șase modele electrificate care a ajuns pe piața europeană până în 2022.
Jazz e: HEV a fost proiectat pentru a oferi o combinație unică de performanțe bune și eficiență energetică impresionantă, completând confortul și funcționalitatea interioară ridicate pentru care acest model este renumit în segment.
Honda, care a făcut o revoluție stilistică a compactului său urban, s-a concentrat pe o nouă filozofie de design, definită în conceptul japonez de „Yoo no bi”. Înseamnă frumusețea obiectelor cotidiene care necesită timp pentru perfecționare, ceea ce le va face și mai frumoase și mai ergonomice, astfel încât să poată servi mai bine scopurilor specifice.
“Am lucrat la o mașină acolo ca obiect care va avea puterea de a îmbogăți viața de zi cu zi a viitorilor utilizatori”, explică Takeki Tanaka, liderul proiectului Jazz.
Schimbările la silueta atemporală a Jazzului includ, printre altele, contururi netezite care se armonizează cu capota scurtă și stilul cabinei cunoscute din generațiile anterioare. Ca urmare a evoluției stilistice, vehiculul a obținut un aspect nou, emoțional și un nivel de confort și funcționalitate nemaiauzit în segmentul său.
În timp ce dezvoltă noul Jazz, designerii Honda au lucrat îndeaproape cu inginerii pentru a se asigura că mașina păstrează cel mai mare spațiu din segmentul său, care este semnul distinctiv al generațiilor anterioare. Acest lucru a fost realizat datorită dispunerii ingenioase a componentelor motorului hibrid în șasiu și în compartimentul motorului.
Sistemul e: HEV a fost dezvoltat pentru modelul Jazz pentru a oferi șoferului o experiență plăcută de conducere. Este format din două motoare electrice puternice, care funcționează cu un motor pe benzină de 1,5 litri i-VTEC, o baterie cu litiu-ion și o transmisie directă inovatoare. Întregul sistem asigură cel mai bun raport putere-combustibil din această clasă de automobile.
Funcționarea intuitivă a sistemului, comunicarea ușoară și serviciile de la distanță care permit proprietarilor să își continue activitățile zilnice, au fost combinate cu un set complet de informații și divertisment, susținut de asistentul personal Honda și aplicația My Honda + (disponibil pe versiunile selectate).
Honda Jazz și Jazz Crosstar, care oferă cel mai avansat pachet de asistență pentru șoferi din segmentul lor, sunt de asemenea echipate cu sisteme de siguranță activă și pasivă, concepute astfel încât să conducă mai ușor și mai în siguranță.
Honda Jazz Crosstar
- O altă versiune a noii generații Jazz
- Designul SUV-ului se adresează șoferilor cu un stil de viață activ
Jazz Crosstar este o propunere mai aspră, asemănătoare SUV-ului, adresată persoanelor care duc un stil de viață activ. Crosstar, disponibil cu aceeași tracțiune hibridă și interior, care nu este diferit de modelul standard, oferă gardă la sol mai mare, șine de acoperiș integrate și tapițerie hidrofobă.
Lărgirea optică a modelului a fost realizată datorită designului îndrăzneț al grilei radiatorului, a strălucitorului aspect negru al arcadelor roților și al freturilor elegante. Caracteristicile pentru jante Crosstar, de 16 inch din argint-negru, cresc impresia de stabilitate și îmbunătățesc efectul vizual general.
Sistemul de acționare hibrid e: HEV de mare putere oferă performanțe și economie deosebite
- Noul Jazz este primul model cu emblema e: TECHNOLOGY
- Sistemul de propulsie dezvoltat pentru Jazz constă din două motoare electrice compacte, care funcționează cu un motor pe benzină DOHC i-VTEC de 1,5 litri
- Puterea de ieșire a sistemului este de 109 CP (80kW) și 253 Nm de cuplu de acționare electrică
Jazz pentru clienții europeni va fi disponibil numai cu un motor hibrid avansat. Noua generație Jazz a fost concepută pentru a oferi o combinație unică de performanță ridicată și eficiență energetică impresionantă, completând nivelul ridicat de confort interior și funcționalitate pentru care este renumit în segmentul său. Mașina are emblema e: HEV.
Sistemul e: HEV a fost dezvoltat pentru noul Jazz cu scopul de a oferi șoferului o experiență plăcută de conducere. Este format din două motoare electrice compacte de mare putere, care funcționează cu motorul pe benzină DOHC i-VTEC de 1,5 litri, o baterie cu litiu-ion și o transmisie directă inovatoare și o unitate de control a debitului de putere, asigurând un nivel ridicat de eficiență și netezime .
Puterea totală de 109 CP / 80 kW permite mașinii să accelereze până la 100 km / h în 9,4 secunde și să atingă o viteză maximă de 175 km / h. Rezultatul este o călătorie relaxantă, confortabilă, atât prin zonele urbane, cât și în timpul conducerii rapide pe autostradă. Sistemul hibrid eficient din punct de vedere al consumului de combustibil are emisii de CO2 de 102 g / km (WLTP) și consum de combustibil de 4,5 l / 100 km (WLTP) în modelul standard și emisii de CO2 de 110 g / km (WLTP) și consum de combustibil de 4,8. l / 100km (WLTP) pentru versiunea Crosstar.
Pentru a asigura o experiență de conducere bună și o eficiență excepțională, sistemul hibrid avansat e: HEV selectează fără probleme unul dintre cele trei moduri de conducere disponibile:
- Modul electric (Drive EV): Bateria litiu-ion alimentează direct motorul electric de acționare
- În modul de funcționare hibrid (Hybrid Drive), motorul pe benzină produce energie, care se duce la generator, unde este transformat în energie electrică, apoi este transferat la motorul electric.
- Modul motorului cu ardere internă – mecanismul ambreiajului de blocare creează o conexiune directă între motorul pe benzină și roțile antrenate, iar cuplul de antrenare este direcționat de la motor direct la roți.
În cele mai multe cazuri, în timpul conducerii orașului, vehiculul trece automat între unitatea de acționare hibridă și electrică (EV), ceea ce asigură eficiența maximă. În timpul conducerii rapide pe autostradă, se utilizează modul motorului cu combustie internă, care poate fi susținut de o putere de vârf suplimentară a motorului electric, disponibil la cerere la accelerație rapidă.
Atunci când conduceți în modul hibrid, puterea în exces a motorului pe benzină poate fi utilizată pentru a reîncărca bateria, care are loc printr-un al doilea motor electric, acționând ca un generator. Modul electric este activat și atunci când mașina încetinește, producând energie prin frânare regenerantă pentru a reîncărca bateria de tracțiune.
Comutarea între cele trei moduri de conducere este imperceptibilă pentru pasageri. Inginerii de jazz au dedicat mult efort pentru a reduce la minimum întârzierile în schimbarea modului de conducere. Motoare electrice de mare viteză au fost dezvoltate de Honda pentru a le face cât mai ușoare, compacte, eficiente și puternice. Motorul de acționare electrică atinge o viteză de rotație de până la 13.300 rpm cu o viteză maximă a vehiculului de 175 km / h. Cuplul maxim este disponibil de la 0 pe scara RPM, ceea ce permite o accelerare ridicată la viteze mici ale vehiculului.
În locul unei cutii de viteze convenționale, Jazz este alimentat de o transmisie recent dezvoltată, controlată electronic (e-CVT), cu un raport fix care conectează direct piesele mobile. Rezultatul este o transmitere liniștită, lină a cuplului, cu accelerație dezvoltată liniar în toate modurile de conducere.
În modul de antrenare hibrid, noul software de control al transmisiei e-CVT oferă un cuplu ridicat livrat direct de la motorul electric, în timp ce motorul cu ardere internă oferă o senzație de creștere a vitezei liniare în momentul accelerării, similar cu senzațiile pe care le avem cu un transmisie în mai multe etape. Când este necesară mai multă putere, noul software de control poate corespunde continuu cu turația ideală a motorului. Acest lucru afectează relația dintre turația vehiculului și turația motorului, precum și sunetul în timpul accelerației resimțite de șofer și pasageri ca schimbând mai liniar. Este cuplul optimizat, mai vizibil transmis în acest mod, care este un element cheie al plăcerii de a conduce la Jazz.
Sistemul dezvoltat de Honda pentru Jazz este mai sofisticat, dar și mai mic decât transmisiile e-CVT planetare, de obicei găsite pe vehicule hibride ale altor mărci. Noua transmisie e-CVT, creată în scopul reducerii dimensiunilor și integrării ingenioase a componentelor, este un exemplu de dispunere eficientă, vizibilă și în alte elemente ale modelului Jazz.
Jazz este primul model din oferta europeană a Honda, care a fost marcată cu noua emblemă „e: HEV”. Această denumire va apărea, de asemenea, pe vehiculele Honda ulterioare alimentate de un hibrid.
O nouă definiție a unui vehicul compact: Elemente de design blând și contemporan introduse în formele atemporale ale Jazz-ului
- Jazzul reprezintă filozofia stilistică a „Yoo no bi”
- Evoluția siluetei atemporale a Jazz-ului, cu linii și contururi netede
- A-stâlpii înguste cu jumătate îmbunătățesc vizibilitatea
Inginerii Honda, creând ultima generație de Jazz, au făcut un pas îndrăzneț, hotărând să proiecteze modelul de la zero. Au dezvoltat o nouă ofertă atractivă în segmentul compact: o mașină de oraș complet nouă, care combină o economie excepțională și o funcționalitate extraordinară de zi cu zi, care răspunde nevoilor consumatorilor moderni.
Stilul blând și contemporan a adus simplitatea formelor atemporale ale Jazz-ului. Contururile netede, care se armonizează cu capota scurtă, linia de acoperiș lungă și stilul de cabină cunoscut din generațiile anterioare, alcătuiesc o siluetă recunoscută, dintr-o singură piesă. În consecință, vehiculul a obținut un aspect reînnoit, emoțional și un nivel de confort și funcționalitate nevăzute în segmentul său, pentru care Jazz a fost întotdeauna renumit.
Honda, care a făcut o revoluție stilistică a compactului său urban, s-a concentrat pe o nouă filozofie de design, definită în conceptul japonez de „Yoo no bi”. Înseamnă frumusețea obiectelor cotidiene care necesită timp pentru perfecționare, ceea ce le va face și mai frumoase și mai ergonomice, astfel încât să poată servi mai bine scopurilor specifice.
„Am lucrat la o mașină acolo ca obiect care va avea puterea de a îmbogăți viața de zi cu zi a viitorilor utilizatori”, explică Takeki Tanaka, șeful proiectului.
Liniile netede ale corpului și o față elegantă creează un echilibru vizual rafinat, cu suprafețe de placare variate, incluzând stâlpii C și o combinație de lumini combinate din spate, greu de observat.
Găsirea proporțiilor potrivite a fost cheia pentru designeri pentru a realiza o armonie stilistică, atât în cabină, cât și în forma corpului. Primul element stilistic al arcului, care merge de la capotă la spate, aparate de protecție extinse, sunt stâlpi A extrem de îngustați.
Grosimea pilonului A a fost redusă cu mai mult de jumătate de la 116 mm la doar 55 mm, iar rezistența structurală este asigurată de stâlpul din spatele acestuia. Datorită acestei soluții și ștergătoarelor de parbriz ascunse, atât șoferul, cât și pasagerul au un câmp vizual larg neobstruit. Stilurile A înguste și oglinzile exterioare elegante reduc, de asemenea, rezistența la zgomot și la aer, precum și îmbunătățesc performanțele aerodinamice.
Înălțimea totală a fost redusă cu 10 mm în comparație cu predecesorul său, care, în combinație cu linia hayonului, oferă un corp mai compact, bine echilibrat.
Noile tehnologii structurale avansate, inclusiv utilizarea celor mai noi semiconductoare, care au redus semnificativ dimensiunea unității de control a puterii (PCU), au fost cruciale pentru camera de sub capota unui nou sistem de propulsie hibrid cu două motoare electrice, menținând în același timp tradiționalul silueta dinamică a Jazz-ului. Propulsorul hibrid a schimbat ușor dimensiunile noului Jazz, care este cu doar 16 mm mai lung decât modelul anterior pe benzină, în timp ce lățimea sa nu s-a modificat.
Baek Jongkuk, designerul noului Jazz, explică: “Am vrut să creez o mașină care să fie un„ însoțitor drăguț “pentru proprietar, îmbunătățind în același timp funcționalitatea. Am făcut-o limitând elemente inutile și simplificând liniile externe, care mi-a permis să proiectez o mașină cu un aspect prietenos, proaspăt, cu un interior confortabil și practic. ”
Reglajele stilistice elegante, inclusiv un spoiler sofisticat pentru acoperiș spate și un design premium al carcasei farurilor, completează corpul dinamic Jazz și ajută la menținerea echilibrului optic.
Jazz Crosstar
Pentru a crește atractivitatea modelului, a fost propusă o variantă mai strictă ca cea a SUV-ului Jazz Crosstar, destinată persoanelor cu un stil de viață activ. Lărgirea optică a modelului a fost realizată datorită designului îndrăzneț al grilei radiatorului, cu ochi negri atrăgători în jurul arcadelor roților și pragurilor și șinelor de acoperiș elegante. Jantele din aliaj argintiu-negru, caracteristice Crosstar, cresc impresia de stabilitate și îmbunătățesc efectul vizual puternic. Versiunea Crosstar, pentru o distincție mai clară de Jazz standard, este de asemenea disponibilă cu unicul lac Surf Blue și, în mod opțional, și cu un acoperiș contrastant în cristal negru.
Soluții de spațiu inteligente și cel mai mare confort din segment
- Datorită organizării ingenioase a spațiului, pasagerii au câștigat spațiu suplimentar pentru ei și bagajele lor
- 304 litri de spațiu pentru bagaje crește la 1.205 litri cu scaunele rabatate
- Pasagerii scaunelor din spate se bucură de confort și spațiu de neegalat
- Sistemul Magic Seats îmbunătățit îmbunătățește funcționalitatea spațiului pentru bagaje
Cum să creezi un interior confortabil și prietenos
Filozofia „Yoo no bi” a influențat, de asemenea, proiectarea unui interior curat, minimalist, în care pasagerii vor aprecia calitățile practice ale materialelor utilizate și funcționalitatea cabinei ordonate, ergonomice. Funcționalitatea este, de asemenea, îmbunătățită de materiale durabile utilizate pe întregul interior și de o placă de bord modernă la atingere.
Carlinga ordonată, orientată către utilizator, constă dintr-un panou de instrumente îngust, care se extinde orizontal pe toată cabina, fără ca o capacă să restricționeze câmpul vizual, ceea ce crește în continuare senzația de spațiu suplimentar. Pentru Honda, esența designului a fost întotdeauna o funcționalitate ridicată, motiv pentru care ecranul tactil central de 9 inci – standard pentru versiunile Elegance, Executive și Crosstar și setul de indicatoare TFT de 7 inch sunt ușor de utilizat și lizibile. Toate funcțiile și controalele sunt ușor accesibile și prietenoase, ceea ce salvează stresul șoferului în timpul conducerii.
Nivelul cotierei plate, largi, care este o extensie a consolei centrale, este proiectat la înălțimea cotierelor ușilor, obținând confortul cunoscut din interiorul mașinilor de clasă premium mai mari.
Interiorul contemporan Jazz oferă spațiu fără precedent în acest segment de mașini, păstrând un avantaj important al generațiilor anterioare.
Stâlpii Ultrathin A, care circulă fără probleme din bonetă, îmbunătățesc vizibilitatea până la 90 de grade, ceea ce este rezultatul principal al segmentului (69 de grade în modelul anterior). Datorită acestei soluții, ștergătoarelor de parbriz ascunse și un tablou de bord plat, pasagerii au un câmp de vedere larg neobstrukționat, iar mai multă lumină naturală ajunge în interior prin parbrizul panoramic și pe geamurile laterale din față. O astfel de iluminare oferă pasagerilor impresia de spațiu într-un interior luminos și deschis.
Capacitatea bagajelor este de 304 litri, cu spătarile scaunelor din spate ridicate și crește până la un impresionant 1205 litri atunci când spătarurile sunt pliate în jos (încărcarea în linia acoperișului). Acest lucru a fost realizat datorită dispunerii ingenioase a componentelor motorului hibrid în șasiu și în compartimentul motorului.
Schimbările majore includ amplasarea colectorului de admisie și a componentelor deasupra motorului. În acest fel, a fost obținut spațiu atât pentru motoarele electrice (motorul de acționare și generatorul) integrate în compartimentul motorului, cât și pentru unitatea de control a debitului de putere (PCU), care este cu 20% mai mică decât cea utilizată anterior. Datorită acestui lucru, bateria de joasă tensiune (12V) se poate încadra și în compartimentul motorului, eliberând spațiul din spate. O astfel de plasare eficientă a componentelor a fost posibilă și datorită utilizării ultimelor semiconductoare de mare putere în unitatea PCU.
Cheia obținerii unui spațiu uriaș pentru pasageri a fost, de asemenea, neobișnuită în această clasă de amplasare a mașinii a rezervorului de combustibil în partea centrală a podelei, sub scaunele din față. Datorită acestui fapt, Jazz mai are un sistem de pliere a scaunelor din spate excepțional funcțional, Magic Seats, care oferă posibilitatea de a plia spatele, ridicarea și coborârea scaunelor și modelarea flexibilă a spațiului, permițând transportul încărcăturilor de diferite forme și dimensiuni. Efectul îmbunătățirii structurii portbagajului este, printre altele, o gamă mai largă de deschidere a clapetei și o podea plană fără prag de încărcare, ceea ce face mai ușor ambalarea și descărcarea bagajelor decât înainte.
Pasagerii din primul rând se vor putea bucura de noul cadru al scaunului, care oferă un suport mai bun pentru spate, precum și de pernele de 30 mm mai groase. Aceste modificări cresc confortul, în special pentru coloana vertebrală lombară, ceea ce va reduce oboseala în timpul călătoriei. Pentru un confort de conducere mai bun, a fost modificată o pedală de frână, care prin schimbarea unghiului permite o poziționare mai naturală a piciorului. Șoferii seniori vor fi încântați că intervalul de reglare a volanului pe axa verticală a fost crescut cu 2 grade în sus și janta volanului a fost permisă mai aproape de șofer.
Pasagerii adulți de ordinul II vor călători mai confortabil modificând designul Magic Seat, permițându-le balamalelor să se deplaseze spre exterior de pe șoldurile așezate. Spațiul picioarelor care conduce pe segment (986 mm), care datorită fasciculului de torsiune al suspensiei spate a fost realizat pentru pasagerii scaunului din spate și pernele scaunului din spate cu o grosime de 24 mm, creează condiții confortabile pentru deplasarea în spate. De asemenea, designerii au adăugat pasageri din al doilea rând, cu buzunare convenabile pentru smartphone-urile din spatele scaunelor din față.
Dinamică ridicată, oferind o experiență de conducere unică
- Rigiditatea corporală îmbunătățită a avut un efect pozitiv asupra funcționării în suspensie, manevrabilitate și ușurință de manipulare
- Suspensia cu frecare scăzută și un nou sistem de amortizare îmbunătățesc calitatea rulării
- Atmosfera cabinei a fost îmbunătățită prin reducerea zgomotului rutier în trei intervale de frecvență
- Sistemul de frânare cu discuri pe toate roțile asigură o frânare eficientă și sigură
Sarcina inginerilor Honda a fost de a realiza o dinamică excelentă și reactivitate în timpul conducerii modelului Jazz. S-au concentrat pe îmbunătățirea șasiului și a suspensiei și creșterea rigidității corpului, ceea ce a oferit modelului o manevrabilitate excepțională și un confort optim în plimbare.
Rata de utilizare a oțelului ultra-puternic a crescut cu 80%, ceea ce a redus semnificativ greutatea și a îmbunătățit siguranța la accidente. Rigiditatea torsională a fost îmbunătățită cu 6% și rezistența statică la torsiune cu 13%.
Utilizarea unui nou dispozitiv de amortizare realizat în tehnologia de turnare sub presiune înaltă a îmbunătățit, de asemenea, experiența de conducere. Un confort mai mare de călătorie a fost asigurat și de alte îmbunătățiri ale suspensiei – material nou din care au fost realizate arcuri și mânecile cu frecare redusă, precum și setări ale suspensiei fasciculului de torsiune din spate.
Geometria suspensiei frontale, cu un centru de rotație frontal redus care crește stabilitatea, ajută Jazz să mențină precizie, naturalețe și ușurință la viraje. Agilitatea sa este îmbunătățită în continuare printr-un sistem de direcție asistat electric, care oferă șoferului un feedback precis și o senzație mai naturală atunci când schimbă direcția.
Componentele cu suspensii cu frecare scăzută – combinate cu ampatamentul lung – asigură un nivel impresionant de stabilitate reducând totodată rulajul longitudinal. Sistemul sofisticat de amortizare este responsabil pentru conducerea confortabilă pe toate scaunele și minimizează transmiterea vibrațiilor de la drum către cabină, dând senzația de liniște plăcută.
Impresia unei manevrabilități ușoare, combinată cu certitudinea în timpul conducerii, este îmbunătățită în continuare de sistemul Agha Handling Assist (AHA). AHA este o altă soluție avansată care îmbunătățește stabilitatea dinamică a mașinii, mai ales atunci când reacționează la mișcări rapide de direcție sau sarcini grele în colțuri. AHA funcționează prin sistemul de control al stabilității (VSA), frânând ușor roțile interioare într-un colț atunci când volanul este rotit, invizibil către șofer. Drept urmare, stabilitatea și răspunsul mașinii se îmbunătățește, ceea ce crește sentimentul de încredere în timpul conducerii.
Sistemul de frânare asigură o forță de frânare ridicată datorită frânelor cu disc aplicate tuturor roților, cu discuri ventilate de 262 mm în față și discuri de 239 mm în spate. Sistemele de frânare electronice includ: Sistemul de control al stabilității (VSA), Sistemul de asistare la frânare (BAS), Sistemul de asistență Hill Start (HSA) și Blocarea frânelor automată.
Abordarea globală a Honda cu privire la problema zgomotului, vibrațiilor și denivelărilor drumului a făcut ca audibilitatea zgomotului motorului, a suprafeței drumului și a zgomotului vântului în cabină să fie minimă. Pentru a reduce zgomotul de la suprafață, izolația a fost crescută, datorită căreia atmosfera cabinei s-a îmbunătățit în trei intervale de frecvență acustică. Cabina a fost separată de panoul de podea pentru a reduce transmisia vibrațiilor prin structura corpului, iar izolarea fonică a fost adăugată în jurul tabloului de bord. De asemenea, inginerii au redus zgomotul generat de vibrațiile motorului prin utilizarea de componente polimerice pentru a izola punctele sale de fixare în cameră. Materialele absorbante de sunet și sticla mai groasă contribuie la reducerea cu 10% a zgomotului din cabină în comparație cu generația anterioară Jazz.
În plus, rigiditatea crescută a caroseriei și utilizarea oțelului ultra-puternic au permis introducerea de noi soluții de construcție, cum ar fi stâlpii A subțiri, completate de designul aerodinamic al oglinzilor laterale, spoilerului spate și un nou design al jantei . Aceste elemente reduc zgomotul fluxului de aer reducând în același timp tracțiunea aerodinamică și îmbunătățesc estetica generală.
Sistemele avansate permit proprietarilor să nu piardă legătura cu afacerile lor zilnice
- Conectivitate la bord fără fir, intuitivă, în acest segment
- Posibilitatea de a utiliza un hotspot Wi-Fi și servicii la distanță permite comunicarea în rețea în timpul călătoriei
- Asistentul personal Honda folosește soluții de inteligență artificială pentru a asigura controlul vocal al funcțiilor
- Aplicația My Honda + oferă proprietarilor conectivitate la distanță cu mașina
Noua generație de jazz oferă cel mai atractiv pachet de infotainment din segmentul său, combinând funcționarea intuitivă a sistemului cu comunicarea perfectă cu lumea. Sistemele avansate care au apărut pentru prima dată în Honda e sunt acum disponibile în noul Jazz și vor fi introduse în modelele viitoare.
Proprietarii vor putea accesa multe funcții ușor de utilizat bazate pe rețea, care stabilesc un nou standard tehnic în segmentul vehiculelor compacte. Serviciile și aplicațiile de informare și divertisment externe, inclusiv prognoze meteo, locații de parcare, muzică, navigare, căutare locație și servicii telefonice, sunt de asemenea disponibile pe ecranul tactil sau sunt activate prin voce.
Interfața ușor de utilizat LCD cu ecran tactil a fost proiectată pentru a reduce distragerea șoferului. Timpul de serviciu pentru cele mai utilizate controale a fost redus cu 58% comparativ cu modelul anterior, ceea ce asigură o funcționare mai sigură și mai ergonomică. Interfața folosește stilul grafic cunoscut de pe smartphone-uri, cu funcții de defilare și defilare pentru a răsfoi paginile și listele. Ecranul poate fi configurat pentru a satisface toate cerințele de utilizare, inclusiv scurtături configurabile pentru funcțiile utilizate frecvent și sursele audio.
Setul complet de aplicații de la bord poate fi completat prin obținerea unei oglinzi pentru smartphone prin Android Auto sau Apple CarPlay disponibile, acesta din urmă sistem fiind disponibil pentru prima dată în Jazz în conexiune wireless. Chiar și manualul de utilizare poate fi vizualizat folosind sistemul de infotainment cu ecran tactil sau – dacă avem un abonament Honda Personal Assistant – cu comenzi vocale. Fiecare dintre pasageri poate sta pe Internet în timpul călătoriei, conectându-și dispozitivul la hotspot-ul Wi-Fi auto.
Noul Jazz Crosstar se mândrește cu un sistem audio unic, cu opt difuzoare, inclusiv un tweeter din aluminiu, difuzoare unice conv Kevlar și un subwoofer în partea din spate a portbagajului – acest set garantează cele mai bune performanțe acustice din acest segment al mașinii. Pentru a nu distrage atenția, au fost introduse tweete în locurile mânerelor ușilor, iar cutia de subwoofer a fost planificată într-un loc care nu a limitat spațiul pentru bagaje.
Designerii de interior au acordat o atenție deosebită detaliilor la crearea unui tablou de bord și a unei interfețe comandate. Ca răspuns la feedback-ul clienților, Honda a restabilit controlul mecanic al funcțiilor cheie, cu butoane tactile și precise pentru reglarea încălzirii și ventilației.
Honda mea +
Honda a introdus aplicația de smartphone My Honda +, datorită căreia proprietarii au obținut acces la distanță la mașini. Serviciul a fost proiectat pentru o aplicație inteligentă simplă și intuitivă care garantează accesul sigur la multe sisteme din mașină, inclusiv funcții de siguranță și confort. De exemplu, informațiile despre viitoarea rută de călătorie pot fi configurate și trimise din aplicație către mașină, precum și blocarea de la distanță și deblocarea accesului la interiorul acesteia.
Pentru a crește protecția, aplicația permite, de asemenea, monitorizarea locației și urmărirea GPS a locației mașinii. Urmărirea inteligentă a locației poate fi activată pentru a avertiza proprietarul cu privire la încălcarea vehiculului dintr-o zonă prestabilită, precum și în cazul unei alarme auto. Aceasta se face printr-o notificare trimisă smartphone-ului.
Asistent personal Honda
Funcțiile de informare și comunicare acceptate de ecranul senzorial pot fi, de asemenea, activate prin comenzi vocale (funcția încă nu este disponibilă în limba poloneză) prin intermediul sistemului Honda Personal Assistant. Asistentul intuitiv Honda personal cunoscut de la Honda, care folosește soluții de inteligență artificială (AI), este capabil să înțeleagă în mod natural comenzile transmise sub formă de conversații simple și recunoașterea contextuală a vorbirii, datorită căreia poate facilita accesul la multe servicii online.
Asistentul personal Honda răspunde corect la comenzile cu un nivel de complexitate care depășește capacitățile altor asistenți virtuali activați prin voce. Poate înțelege multe niveluri de interacțiune, ceea ce vă permite să obțineți răspunsuri mai precise la întrebări specifice. Proprietarul poate întreba, de exemplu: „OK Honda, găsește-mi un restaurant italian cu parcare gratuită și WiFi”. Honda Personal Assistant localizează opțiunile corespunzătoare și le prezintă pe ecranul tactil, apoi stabilește ruta optimă către locația selectată și o afișează pe ecranul de navigare.
Pentru ca proprietarul să aibă plăcerea de a deține o mașină fără stres excesiv, Honda va ține la curent, furnizând wireless actualizări, asigurând astfel că funcțiile și aplicațiile utilizate în mașină beneficiază de cele mai noi îmbunătățiri și capabilități disponibile.
Pentru a spori siguranța, toate vehiculele sunt dotate standard cu un sistem E-Call pentru apel la asistența rutieră. În caz de urgență, cum ar fi activarea sistemului airbag, locația mașinii este pusă automat la dispoziția serviciilor de urgență corespunzătoare.
Un set bogat de soluții tehnice moderne Honda
- Noul Jazz ca standard primește un pachet cuprinzător de siguranță activă și pasivă
- Pachetul versatil Honda SENSING folosește noua cameră foto cu unghi larg de înaltă rezoluție
- Pasagerii Jazza sunt protejați de 10 airbag-uri, inclusiv primul din segment, airbagul central din față
- Jazz de ultimă generație este echipat cu tehnologii de siguranță activă și pasivă de înaltă clasă, concepute pentru a ușura și mai sigur conducerea unei mașini.
Pachetul complet de sistem de siguranță activ Honda SENSING – ca standard – oferă acum o gamă completă de soluții de asistență a șoferului, care garantează siguranța în multe alte scenarii rutiere, datorită noii camere cu unghi larg, cu o eficiență îmbunătățită în timpul nopții.
Pachetul complet de sistem de siguranță activ Honda SENSING include:
- Sistem de frânare de atenuare a coliziunilor, cu detectarea îmbunătățită a pietonilor noaptea, când nu există iluminat stradal. De asemenea, sistemul avertizează șoferul când detectează un biciclist care se apropie de o pistă de coliziune. În plus, sistemul activează frânarea atunci când Jazz traversează sau se rostogolește pe pista de coliziune a unui alt vehicul. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea camerei frontale cu unghi larg nou dezvoltat.
- Controlul adaptiv al croazierelor (ACC) permite automat unei mașini să urmeze un alt vehicul, controlând distanța în trafic la viteze mici, de ex. în blocaje de trafic (Low Speed Follow).
- Sistemul de întreținere a benzilor (LKAS) funcționează de la o viteză de 72 km / h, atât pe drumurile urbane, cât și în afara orașului și pe drumurile cu mai multe benzi, ceea ce garantează siguranța într-un număr mult mai mare de scenarii rutiere.
- Sistemul de avertizare la plecare pe linie (RDMS) ajută șoferii să rămână pe pista. Acesta avertizează șoferul când detectează că vehiculul poate traversa liniile de delimitare a benzii sau se apropie de marginea exterioară a pavajului (graniță sau graniță) sau la vehiculele care se apropie de partea opusă și dacă părăsim banda fără semnalizare.
Sistemul de monitorizare a punctelor orb din oglinzi, completat cu un sistem de monitorizare a mișcărilor transversale, este disponibil standard în versiunea Executive. - Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere folosește o cameră cu unghi larg pentru a detecta semne când mașina este înaintată. După trecerea mărcii, sistemul își recunoaște automat și își afișează omologul grafic pe un ecran de șapte inci.
- Sistemul este proiectat pentru a recunoaște semnele rotunde care prezintă restricții de viteză și interdicții de intrare. Două semne pot fi afișate simultan – numai semnul limită de viteză este afișat în partea dreaptă a afișajului, în timp ce partea stângă nu prezintă semne de limită de intrare și de viteză, completate cu informații suplimentare, de ex. conditiile meteo.
- Limitatorul inteligent de viteză recunoaște semnele limită de viteză și ajustează viteza mașinii la ele. Dacă indicatorul rutier arată o limită mai mică decât viteza curentă a vehiculului, indicatorul de pe afișaj clipește, însoțit de o notificare acustică, iar sistemul reduce treptat viteza vehiculului.
- Sistemul de control automat al luminii de conducere funcționează cu viteze peste 40 km / h, pornind sau oprind automat fasciculul de conducere, în funcție de luminozitatea împrejurimilor și de prezența vehiculelor trecute sau anterioare (mașini, camioane, motociclete, biciclete).
Noua cameră cu unghi larg cu rezoluție mai mare a înlocuit modelul Jazz de generație anterioară a camerei și senzorului multifuncțional City-Brake Active System (CTBA). Camera recunoaște o gamă mai largă de tipuri de trotuare și scenarii de trafic. Acestea includ monitorizarea dacă vehiculul se apropie de marginea exterioară a trotuarului (până la granița de la iarbă sau pietriș), la vehiculul care vine sau se transformă într-o altă bandă fără marcaje sau indicatoare rutiere. Aparatul foto poate elimina problema de ceață, oferind un câmp de vedere clar non-stop.
Operatorul poate personaliza cantitatea de informații despre sistemele avansate de asistență a șoferului afișate pe un ecran tactil cu cristale lichide de șapte inci (LCD).
Siguranță pasivă încorporată în structura Jazz
Noul Jazz are o structură dezvoltată conform conceptului de tehnologie Honda Advanced Compatibility Engineering ™ (ACE ™), care extinde protecția pasagerilor în caz de coliziune și constituie baza proprietăților excelente de siguranță pasivă.
Un schelet de elemente structurale interconectate distribuie mai uniform energia de coliziune din fața vehiculului, reducând forțele transmise habitaclului. Structura ACE ™ nu numai că protejează mașina și pasagerii prin disiparea energiei de coliziune în toată structura corpului, dar reduce și energia cinetică transferată la alte vehicule implicate în coliziune. Gama de protecție a pasagerilor ACE ™ acoperă coliziunile atât cu vehicule mari, cât și mici
Siguranța pasivă, care constă în protejarea pasagerilor în caz de accident, este la fel de importantă pentru Honda ca și siguranța activă. Proprietarii și pasagerii Jazza sunt acum protejați de zece airbag-uri, inclusiv două noi airbag-uri laterale din spate instalate pe scaune și un nou airbag central din față situat pe scaunul din față. Noul airbag frontal central este primul pe piață pe acest segment și protejează împotriva rănilor provocate de coliziunea corpurilor pasagerilor în timpul unei coliziuni. Jazz a fost, de asemenea, echipat cu tetiere frontale care limitează riscul de rănire la spate.
Sursa: HONDA