Soluția Ford este proiectată pentru a păstra aerul curat acolo unde este nevoie cel mai mult prin utilizarea noilor autoutilitare plug-in camioane hibride numai modul de conducere electric fără emisii atunci când conduceți în zone sensibile.
Autoutilitarele de tip personalizate (Hybrid Plug-In Hybrid), care folosesc date de localizare în direct, vor trece automat la modul de conducere electrică imediat ce se vor deplasa în zone definite, cum ar fi zonele cu blocaje de trafic, zonele cu emisii reduse – ceea ce va ajuta la reducerea poluării aerului în orașe.
Cu toate acestea, geofencingul Ford nu se referă doar la centrele orașului: operatorii de vehicule pot crea, de asemenea, „zone verzi” personalizate pentru a încuraja conducerea cu emisii reduse în vecinătatea școlilor, locurilor de joacă și a marilor magazine.
Când vehiculul părăsește o zonă definită, acesta poate trece automat la modul de conducere cel mai potrivit în acel moment – de exemplu, porniți motorul pe benzină EcoBoost pentru a genera electricitate suplimentară și a extinde gama vehiculului.
Îmbunătățirea calității aerului în orașe
Zonele cu emisii reduse devin din ce în ce mai frecvente în toată Europa ca un mod eficient de a gestiona impactul vehiculelor asupra zonelor urbane. În primele șase luni de funcționare din Zona de emisii ultra-reduse din Londra (ULEZ), s-a constatat că dioxidul de azot (NO2) – unul dintre cele mai nocive gaze emise de vehicule – a fost redus cu aproape 30 la sută.
Un studiu recent realizat de Ford a descoperit că hibrizii PHEV electrici pot contribui semnificativ la îmbunătățirea calității aerului în orașe: 75% din distanța parcursă de modelele de tranzit în centrul Londrei de către participanții la studiu (operatorii Addison Lee Group, British Gas, Metropolitan Police și Transport pentru Londra) ) a avut loc într-un mod electric cu emisii zero. În prezent, studii similare au loc la Köln, Germania și Valencia, Spania.
Modulul Geofence din Transit PHEV înregistrează informații despre deplasarea numai în modul electric în zonele marcate cu un “gard virtual”. Informațiile criptate pot fi partajate în siguranță cu autoritățile locale, dacă este necesar să se demonstreze că vehiculul respectă standardele stricte din zonele cu emisii reduse și a fost utilizat conform tarifelor locale.
Unitate electrică hibridă
Autoutilitara Transit Custom Plug-In Hybrid și autoturismul pasager Hybrid Tour Plug-In sunt primele vehicule din clasa lor care folosesc o unitate hibridă (PHEV). Bateria cu o capacitate de 13,6 kWh asigură o autonomie fără emisii de până la 56 km (calculată în ciclul NEDC) pentru Transit Custom PHEV și până la 53 km (NEDC) pentru Tourneo Custom PHEV. Ambele vehicule au, de asemenea, un motor pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, care poate reîncărca bateria atunci când este necesar pentru a extinde raza de acțiune la peste 500 km (NEDC). **
Ambele vehicule pot fi complet încărcate în patru ore și jumătate de la o sursă de alimentare internă standard sau în trei ore folosind priza de curent mai puternică. Electricitatea suplimentară este recuperată de sistemul de încărcare regenerativă atunci când vehiculul încetinește sau frânează. Ford Transit Custom Plug-In Hybrid și Tourneo Custom Plug-In Hybrid au intrat în producție serială la sfârșitul anului 2019.
Testele Ford din Europa au arătat că autoutilitarele cu tractiune PHEV oferă proprietarilor o soluție de neprețuit pentru utilizarea urbană în fiecare zi, fără a compromite călătoriile mai lungi. Vehiculele nu depind de infrastructura punctelor de încărcare electrice, astfel încât proprietarii nu trebuie să se îngrijoreze de raza de acțiune și nu-și fac griji de necesitatea reîncărcării bateriei. Acest lucru înseamnă că pot funcționa pe deplin în ambele lumi, beneficiind de capacitatea de a conduce în zone cu emisii reduse, fără a sacrifica alte sarcini.
De asemenea, drivelina PHEV nu reduce volumul de sarcină sau volumul util în comparație cu modelele diesel convenționale.
Sursa: Ford