Numărul șasiului este un cod care este atribuit fiecărui vehicul și este utilizat pentru identificarea acestuia. Un număr Citroen VIN include informații precum versiunea, anul modelului și locația de fabricație. Prin urmare, verificarea VIN-ului pe un vehicul Citroen este o modalitate bună de a afla informații detaliate despre toate evenimentele importante legate de mașină, adică numărul de proprietari, reparații de service sau accidente. Cu toate acestea, pentru a decoda VIN, mai întâi trebuie să îl localizăm. Deci, unde să găsiți VIN în Citroen și cum să îl decodificați? Vă sugerăm în articol.

Decodare VIN Citroen

Decodarea numerelor de șasiu din Citroen vă permite să verificați dacă echipamentul mașinii este instalat inițial de producător. Putem verifica, printre alții, parametri ai mașinii precum culoarea vopselei, modul de finisare sau numărul de airbag-uri. Orice neconcordanță poate sugera că mașina a avut un accident. Nu toată lumea știe că decodarea VIN vă permite să verificați corectitudinea cifrei de verificare din numărul șasiului. Totuși, ceea ce ar trebui să fie cel mai interesant pentru persoanele care doresc să cumpere un Citroen de pe piața secundară este dacă mașina este fără accidente și nu este furată. Decodând VIN prin intermediul formularului de mai jos, veți afla, printre altele, dacă vehiculul pe care doriți să îl cumpărați nu este listat în bazele de date ale vehiculelor furate.

Citroen – unde găsiți numărul VIN?

Găsirea numerelor de șasiu pe un Citroen poate necesita mult timp, deoarece producătorii localizează VIN-uri în diferite locuri. Depinde nu numai de model, ci și de an. Dacă vă întrebați unde este VIN pe Ctroena C3, la modelele produse în anii 2002-2005 numărul VIN de pe elementul permanent este situat pe peretele din dreapta, iar placa VIN este pe partea stângă a tabloului de bord locuințe. C3 din anii 2005-2009 au numărul VIN pe placa de pe stâlpul central stâng, iar VIN de pe elementul permanent este situat pe peretele lateral drept. Popularul Citroen C4 are numărul VIN pe elementul fix din partea stângă a tabloului de bord și o placă pe stâlpul central stâng. Pe de altă parte, Citroen Grand C4 Picasso în modelul 2006-2013 are VIN pe elementul permanent de pe armatura laterală dreaptă lângă scaunul amortizorului drept și placa VIN pe carcasa bordului pe partea stângă. Furgonetă de livrare jumper în mașinile produse în numărul VIN 2006-2011 pe un element permanent este așezat pe podea lângă pasager, pe puntea roții, iar placa VIN se află pe partea stângă a carcasei bordului. Indiferent dacă sunteți interesat de Citroen Jumpy, Xsara Picasso sau C5, merită să știți unde este VIN pentru a-l putea verifica cu un vindecoder în bazele de date disponibile.

Verifică VIN pe o mașină Citroen

Verificarea VIN pe un vehicul Citroen, indiferent de modelul care ne interesează, vă permite să verificați echipamentul din fabrică, locul de producție sau starea contorului. În cazul mașinilor importate din străinătate, grație decodificatorului VIN, puteți afla întreaga istorie a întreținerii mașinii, a proprietății sau a accidentelor. Verificarea VIN în Citroen vă permite, de asemenea, să căutați în baza de date a vehiculelor furate, care pot juca un rol important la cumpărare. Numărul șasiului poate fi verificat online. Completați formularul de mai jos și utilizați versiunea gratuită sau cu plată a raportului pe un vehicul Citroen dat. Și amintiți-vă că, de fapt, costul unui raport complet despre istoricul vehiculului este într-adevăr scăzut în raport cu prețul pe care îl putem plăti pentru o mașină care poate a intrat ilegal în țară.